STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Macedonian":

Home -- Macedonian -- listen to AUDIO

FORM: -- act in a PLAY -- listen to AUDIO

АУДИО ДРАМИ -- слушај внимателно, бидејќи Исус те сака!

Возбудливи аудио драми за деца

Кон аудио драма: 010 -- 020 -- 030 -- 040 -- 050 -- 060 -- 070 -- 080 -- 090 -- 100 -- 110 -- 120 -- 130 -- 140 -- 150 -- 160 -- 170


001 – Исус ги сака децата:
002 – Бурата беснее:
003 – Помија или гозба:
004 – Молитвите прават да се случуваат чуда:
005 – Бог те сака:
006 – 9 спрема 1:
007 – На страната на победникот:
008 – Земјотрес на полноќ:
009 – Тој дојде, и ќе дојде пак:

010 – Божиќен квиз:
011 – Исус е роден:
012 – Радост која никогаш не нѐ напушта:
013 – Дарови за Исус:
014 – Шамар за царот:
015 – Испечената Библија:
016 – Заминат без трага 1:
017 – Толку храбар 2:
018 – Појадок по воздушна пошта 3:
019 – Кој е вистинскиот Бог 4:

020 – Во бегство 5:
021 – Гревот започнува малку по малку 6:
022 – Со огнени кочии до небото 7:
023 – Петар започнува повторно 8:
024 – Многу добро:
025 – Најтажниот расказ:
026 – Пријател го предава на Исус:
027 – Исус умира на крстот:
028 – Првиот Велигден:
029 – Зад затворени врати:

030 – Средба со Исус:
031 – Аларм на фармата:
032 – Дали Бог одговара на секоја молитва:
033 – Догледање од планината:
034 – Најважното прашање:
035 – Средба во Ерусалим:
036 – Откривање на љубовта:
037 – Скокање од радост во 3 попладне:
038 – Ноќ во затвор:
039 – Каменување и крунисување:

040 – Малата едрилица:
041 – Првосвештеникот и Исус:
042 -- Ти-Фам, ќерката на врачот 1:
043 – Добрата вест 2:
044 – Врачот беснее 3:
045 – Катастрофата 4:
046 – Како да станеш Божјо чедо 5:
047 – Потпалувачот 6:
048 – Мал човек – голем измамник:
049 – Добриот пастир:

050 -- Внимание, опасност од лавина:
051 – Два подарока:
052 – Без план во Хаваи:
053 – Зависта има страшни последици 1:
054 – Некој плаче, другите се потсмеваат 2:
055 – Невин во затвор 3:
056 – Бог никого не го заборава 4:
057 – Однесен во Египет како заробеник 5:
058 – Бог исправа сѐ 6:
059 – Солзи на Божиќ 1:

060 – Божиќ – толку различен 2:
061 – Нова ѕвезда 1:
062 – Најпосле на целта 2:
063 – Откритието на Сами:
064 – Во бегство:
065 – Го нема три дена:
066 – Најпосле е тука:
067 – Доказ за Исус:
068 – Соочувањето 1:
069 – Соочувањето 2:

071 – Потсетник за фрли ги грижите:
072 – Сензација на морето:
073 – Шок во училницата 1:
074 – Тепање на невиниот 2:
075 – Специјален двоглед:
076 – Три лаги за една вечер:
077 – Гробот е празен:
078 – Лоу Лиу донесува решение:
079 -- Непроценливо:

080 – Сметка за мама:
081 – Човек во морето 1:
082 – Специјална подморница 2:
083 – Испитот на Даниел 1:
084 – Таинствениот сон 2:
085 – Чудото во огнената печка 3:
086 – Забранета молитва 4:
087 – Веќе не сакам да живеам:
088 – Прашањето за големиот натпревар:
089 – Рингу на трката со волови 1:

090 – Налутениот учител 2:
091 – Кој е крадецот 3:
092 – Тигар – човекојадец 4:
093 – Курку ветување 5:
094 – Немирна совест 6:
095 – Не можам да го видам:
096 – Моите родители се разведени:
097 – Секој кој нема да послуша 1:
098 – Казни и ветувања 2:
099 – Сафари квиз:

100 – Придружи ни се:
101 – Добро скриен 1:
102 – На отворено 2:
103 – Гласот на невидливиот 3:
104 – Фараонот се инаети 4:
105 – Знакот на вратата 5:
106 – Крајот на патот 6:
107 – Слаби изговори:
108 – Библијата на Бела:
109 – Кој е крадецот:

110 – На 8 години и веќе цар:
111 – Ветувањето си е ветување:
112 – Огледало на вистината:
113 – Може ли Бог да направи сѐ:
114 – Дојде ангел:
115 – Најголемиот Божиќен подарок:
116 – Специјалното божиќно дрво на Бил:
117 – Тажен божиќен спомен 1:
118 – Судар со санка 2:
119 – Дани падна 3:

120 – Новодојдениот 4:
121 – Трагите во снегот 5:
122 – Животот на Петар е во опасност:
123 -- Бегалецот:
124 – Најдобриот советник 1:
125 – Смртоносна стрела 2:
126 – Толку блиску, а сепак толку далеку:
127 -- Предоцна:
128 – Нема веќе жед:
129 – Шабола од Јужна Африка:

130 – Бог е љубов:
131 – Смртна казна за Божјиот Син:
132 – Риба и прашања за појадок:
133 – Училиштето на животот 1:
135 – Планот 3:
136 – Прва помош 4:
137 – Покажувачот на правец 5:
138 – Ужасна несреќа 1:
139 – Поканата од царот 2:

140 – Работа од соништата 1:
141 – Буден од 5 наутро 2:
142 – Осуден човек 3:
143 – Како Кинезите 4:
144 – Целосно вљубен 5:
145 – Да имав 1000 животи 6:
146 – Камења што зборуваат 1:
147 – За Бог ништо не е претешко 2:
148 – Најтешкиот тест 3:
149 – Тешко е за Инам 1:

150 – Многу храбро 2:
151 – Магарешките глави се скапи 1:
152 – Пренеси понатаму 2:
153 – Дали постои ѓаволот 1:
154 – Исус победникот 2:
155 – Рацете понастрана 3:
156 – Естира – ѕвездата од исток 1:
157 – Естира го ризикува животот 2:
158 – Награда за М 3:
159 – Кој на другиот му копа јама 4:

160 – Зошто исус го дозволува тоа 1:
161 – Можат ли мртвите да оживеат 2:
162 – Детектив бара соработници:
163 – Тајна во шумата Вилден 1:
164 – Загубената овца 2:
165 – Тајното место е зафатено 3:
166 – Мора ли Тери да умре 4:
167 – Супер идеја, тетко Маргарет 5:
168 – Сѐ е во ред со Тери 6:
169 – Ноќта на вештерките – без мене 1:

170 – Ноќта на вештерките – без мене 2:

www.WoL-Children.net

Page last modified on May 02, 2024, at 07:30 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)