STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Macedonian":

Home -- Macedonian -- Perform a PLAY -- 016 (Gone without a trace 1)

Previous Piece -- Next Piece

КУСИ ИЗВЕДБИ – одглуми ги пред други деца!
Куси изведби за да ги изведуваат деца

16. Заминат без трага 1


Каква голема потрага! Тие го барале насекаде. Но безуспешно. Тие го барале на брегот на реката Јордан; го барале во градот; го барале на планината. Но никаде не нашле ниту трага од него.

Педесет мажи учествувале во потрагата три долги денови. Но никој не го видел, никој не можел да даде никаква информација за него. Едноставно, не можеле да го најдат. Кого? Можеш да дознаеш кој е тој. Сигурно си го слушнал неговото име барем еднаш.

Важни детали за него:

Потекло: Тишбеец.

Занимање: пророк.

Тој зборувал во името на Бог и сѐ што претскажал се исполнило.

Храбро, тој му ги посочил гревовите на царот.

Извесно време, гавран му носел појадок и вечера.

Се молел на планината и Бог направил да падне оган од небото.

Неговото име значи „Бог е Господ“.

Дали знаеш која е таа личност?

Библискиот текст може да ти помогне да го најдеш одговорот.

Во 1 Цареви 17, во стих 13 (Оваа книга можеш да ја најдеш на почетокот на Библијата во Стариот завет.) се наоѓа името на личноста за која зборуваме.

Кога ќе го најдеш неговото име, испрати ни го и ќе ти јавиме дали си погодил.

Набрзо ќе можеш да слушнеш повеќе за оваа личност.


Улоги: Раскажувач.

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 08, 2023, at 08:36 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)