STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Macedonian":

Home -- Macedonian -- Perform a PLAY -- 095 (I can’t see him)

Previous Piece -- Next Piece

КУСИ ИЗВЕДБИ – одглуми ги пред други деца!
Куси изведби за да ги изведуваат деца

95. Не можам да го видам


Одлично, имам писмо од Ана. Се прашувам што напишала?

(звук на плик што се отвора со кинење)

Ана: „Здраво! Мене навистина ми се допаѓаат драмите. Би можела да слушам музика и песни во секое време. Имам 10 години и ги сакам возбудливите приказни од Библијата. Многу сум среќна што Бог ме сака. Разговорите за верата ми се омилени. Поздрав од твојата верна Ана“.

Мило ми е што сум ја задоволила потребата на Ана.

Еве ја песната: „Не Го гледам, не Го слушам, а сепак Тој е тука!“
Ќе го научиш рефренот брзо, сигурен сум, и потоа можеме да пееме заедно.

(музика во заднината) Раскажувачот чита гласно:
Не Го гледам, не Го слушам, а сепак Тој е тука!
Дури и кога не можам да Го видам Бог, поради Исус Тој е близу.
Кој не може да верува во тоа и кој не разбира,
Нека ја слуша мојата песна додека ја пеам.

Не Го гледам, не Го слушам, а сепак Тој е тука!
Дури и кога не можам да Го видам Бог, поради Исус Тој е близу.
Не секогаш се гледа дека Исус живее во нашиот свет,
а некои луѓе се нарекуваат христијани, но го заборавиле Бог.

Не Го гледам, не Го слушам, а сепак Тој е тука!
Дури и кога не можам да Го видам Бог, поради Исус Тој е близу.
Кога сме Му верни на Исус и со задоволство одиме со Него,
тогаш другите ќе видат дека Исус живее во нас.

Не Го гледам, не Го слушам, а сепак Тој е тука!
Дури и кога не можам да Го видам Бог, поради Исус Тој е близу.
Погледни ја природата во сета нејзина слава,
Шумата, полињата, големото пространство – Бог го создал сето тоа!

Не Го гледам, не Го слушам, а сепак Тој е тука!
Дури и кога не можам да Го видам Бог, поради Исус Тој е близу.
Колку често Бог ме заштити кога бев во опасност:
Ми помогна при секаков вид тешкотија.

Не Го гледам, не Го слушам, а сепак Тој е тука!
Дури и кога не можам да Го видам Бог, поради Исус Тој е близу.

Радувај се зашто Бог е присутен. Тој е покрај тебе.

Исус рече: „И ете, Јас сум со вас преку сите дни до крајот на светот“ (Мт. 28:20).


Улоги: Раскажувач, Ана.

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 08, 2023, at 08:53 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)