STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 055 (Innocent in jail 3)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

55. Невинен в затвора 3


Решетката на килията била силно затръшната. Надзирателят заключил и заминал. Йосиф останал сам. Невинен! Той бил направил правилното нещо и затова стоял в затвора. Някой може ли да проумее това?

Йосиф дълго размишлявал.

(за фон:тиха мелодия докато Йосиф мисли)
В ума си той виждал братята си. Преди много години те го продали като роб в Египет. Мразели го, само защото Бог казал, че ще го направи велик владетел.

В земята на пирамидите и фараоните, Потифар го купил за роб. Йосиф изпълнявал задълженията си добре. Потифар бил впечатлен-никога преди не бил имал такъв слуга. Всичко, което Йосиф правел, било много успешно. Нищо никога не се обърквало. Да ви кажа ли тайната? Бог бил с Йосиф и му помагал.

Потифар поставил Йосиф за началник на дома си и на земята. Йосиф бил много сериозен към работата си и много красив. Съпругата на Потифар се влюбила в Йосиф и искала той да се държи с нея като неин съпруг. Правилно ли е това? Божият закон казва: Не прелюбодействай. Това все още е така и днес, както е било и тогава. Йосиф слушал Бога и не извършил този грях.

Един ден съпругата на Потифар отново се опитала да изкуши Йосиф. Какво правите когато някой ви изкушава да направите нещо лошо? Бъдете като Йосиф: той избягал от греха.

Онази жена хванала Йосиф за дрехата му, но той се измъкнал от нея и побягнал за живота си. Той избрал да не съгрешава с жената на своя господар, но тя била разстроена и измислила начин как да навреди на Йосиф.

Когато съпругът ѝ се прибрал тя му казала, че Йосиф дошъл в стаята ѝ и се опитал да я насили. Когато тя извикала, той избягал, но оставил дрехата си. Това било нейното доказателство.

Потифар повярвал на лъжите на жена си и много се ядосал на Йосиф. Наредил да го хвърлят в затвора.

Но Бог бил с Йосиф дори и в затвора и затова тази история на свършва тук. Бог все още имал план за Йосиф, който дори самият Йосиф тогава не можел да разбере.

В следващия разказ историята на Йосиф продължава.


Участници: разказвач

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 01:01 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)