STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Swedish":

Home -- Swedish -- Perform a PLAY -- 055 (Innocent in jail 3)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAN -- framför dem för dina vänner!
Pjäser för barn att framföra

55. Oskyldig i fängelse 3


Dörren till fängelsecellen slog igen. Vaktmästaren låste dörren och gick därifrån. Josef satt bakom galler. Oskyldig! Han hade gjort det rätta och för det satt han i fängelse. Kan du förstå det?

Josef tänkte och tänkte.

(melodi i bakgrunden medan han tänker)

Inom sig såg han sina bröder. För många år sedan hade de sålt honom som slav till någon i Egypten. De hade hatat honom, bara för att Gud hade sagt att han skulle göra Josef till en stor härskare.

I pyramidernas och faraonernas land köpte Potifar honom som slav. Josef utförde sitt arbete väl. Faraos officer var förvånad; aldrig tidigare hade han ägt en så bra tjänare. Allt som Josef gjorde lyckades. Inget gick snett. Ska jag berätta hemligheten för dig? Gud var med honom och hjälpte honom.

Potifar lät Josef bestämma över huset och alla åkrarna. Josef var pålitlig och mycket stilig. Potifars hustru blev förtjust i honom och ville att han skulle bete sig som hennes man.

Är det rätt? Guds lag säger: ”Begå inte äktenskapsbrott.” Lagen gäller än idag som den gjorde då. Josef lydde Gud och lät sig inte övertalas.

En dag försökte Potifars hustru på nytt fresta Josef.

Vad gör du när någon frestar dig att göra något dåligt? Var som Josef: han flydde från synden. Den här kvinnan tog tag i hans dräkt och höll honom hårt, men Josef gled ur den och sprang för sitt liv. Han valde att inte synda med sin chefs fru. Men hon blev arg och tänkte ut ett sätt att fånga Josef.

När hennes man kom hem från jobbet berättade hon att Josef hade kommit in i hennes rum och försökt få sin vilja igenom med henne. När hon hade ropat hade han sprungit i väg och lämnat sin dräkt. Den var hennes bevis.

Potifar trodde på hennes lögner och blev väldigt arg på Josef. Genast kastade han honom i fängelse.

Men Gud var med Josef även i fängelset, och det är därför den här berättelse inte slutar här.

Gud hade fortfarande planer för Josef, även om Josef inte kunde se det just då.

Josefs berättelse kommer att fortsätta i nästa avsnitt.


Röst: Berättare

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on April 02, 2024, at 11:27 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)