STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 055 (Innocent in jail 3)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

55. I pafajshmi në burg 3


Dera e qelisë së burgut u mbyll. Gardiani mbylli derën dhe u largua. Jozefi u ul pas hekurave. I pafajshëm! Ai kishte bërë gjënë e duhur dhe për këtë e futën në burg. A mund ta kuptoni këtë?

Jozefi e mendoi dhe stërmendoi.

(melodi në sfond ndërsa ai mendon)

Në sytë e tij, pa vëllezërit e tij. Shumë vite më parë e kishin shitur si skllav te dikush në Egjipt. Ata e urrenin atë, vetëm sepse Perëndia tha se do ta bënte Jozefin një sundimtar të madh.

Në vendin e piramidave dhe faraonëve, Potifari e bleu si skllav. Jozefi e bëri mirë punën e tij. Oficeri i faraonit u mahnit; kurrë më parë nuk kishte pasur një shërbëtor kaq të mirë. Gjithçka që bëri Jozefi pati sukses. Asgjë nuk shkoi keq. A duhet t'ju tregoj sekretin? Zoti ishte me të dhe e ndihmoi.

Potifari e la të kontrollojë shtëpinë dhe të gjitha tokat. Jozefi ishte i besueshëm dhe shumë i pashëm. Gruaja e Potifarit u josh nga ai dhe donte që ai të sillej si burri i saj.

A është e drejtë kjo gjë? Ligji i Zotit thotë: Mos shkel kurorën. Ligji qëndron edhe sot si atëherë. Jozefi e dëgjoi Perëndinë dhe nuk e la veten të flitej për të.

Një ditë, gruaja e Potifarit u përpoq ta tundonte përsëri Jozefin.

Çfarë bëni kur dikush ju tundon të bëni diçka të keqe? Bëhu si Jozefi: ai iku me vrap nga mëkati. Kjo grua ia kapi mantelin dhe e mbajti fort, por Jozefi rrëshkiti prej tij dhe vrapoi për të shpëtuar. Ai zgjodhi të mos mëkatojë me gruan e shefit të tij. Por ajo u mërzit dhe mendoi një mënyrë për t'u kthyer te Jozefi.

Kur burri i saj u kthye nga puna, ajo i tha atij se Jozefi kishte hyrë në dhomën e saj dhe u përpoq të shkonte me të. Kur ajo thirri, ai kishte ikur dhe kishte lënë mantelin e tij. Kjo ishte prova e saj.

Potifari i besoi gënjeshtrat e saj dhe u zemërua shumë me Jozefin. Menjëherë e futi në burg.

Por Perëndia ishte me Jozefin edhe në burg, dhe kjo është arsyeja pse kjo histori nuk ka përfunduar ende.

Perëndia kishte ende plane për Jozefin, edhe nëse ai nuk mund t'i shihte në ato momente.

Në dramën tjetër, do të vazhdojmë sërish me historinë e Jozefit.


Folësi: Autori

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:05 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)