STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Swedish":

Home -- Swedish -- Perform a PLAY -- 109 (Who is the thief)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAN -- framför dem för dina vänner!
Pjäser för barn att framföra

109. Vem är tjuven


Familjen Eriksson äter lunch. Lisa och Felix kommer precis hem från skolan. Alla har mycket att berätta. Men deras mamma är så allvarlig idag. Plötsligt ställer hon en obekväm fråga.

Mamma: ”Det är märkligt, men i går morse hade jag fortfarande över 250 kronor i plånboken. I dag skulle jag betala i mataffären, men jag kunde inte eftersom pengarna var borta. Tog någon av er dem? Felix? Eller du Lisa?”

Felix: ”Men mamma, vi är inga tjuvar.”

Lisa: ”Det är väl klart att vi inte tog dina pengar?”

Mamma: ”Det var konstigt, då undrar jag vart de har tagit vägen.”

Efter att de hade rensat bordet gick Felix och Lisa i väg för att göra sina läxor. Men Lisa hade dåligt samvete. Hon kände sig till och med väldigt sjuk, eftersom det var hon som hade tagit pengarna från sin mammas plånbok.

Lisa: ”Om jag bara inte hade stulit de där pengarna. Men varför gav mamma mig inga pengar till nya örhängen? Jag stal faktiskt inte på riktigt. Jag har bara lånat dem. Jag ska betala tillbaka pengarna till henne någon gång.”

Men dessa tankar gjorde inte hennes samvete lättare.

Nyligen hade de pratat om att stjäla på barnsamlingen i kyrkan. Att stjäla är en synd står det i Bibeln. Och synd är som en vägg. Den skiljer människor åt. Lisa kände det väldigt tydligt. Ända sedan hon tagit pengarna hade det funnits en vägg mellan henne och hennes mamma. Och den stod mellan henne och Jesus också.

Lisa kunde inte komma med några ursäkter längre. Och att hon dessutom hade ljugit vid lunchen gjorde det hela ännu värre. Under hela dagen fanns ingen glädje i hennes hjärta. Och hon var inte ens glad över örhängena som hon hade gömt under sin madrass. När hon gick och la sig den kvällen började hon gråta.

Mamma: ”Lisa, vad är det?”

Lisa: ”Det var jag som tog dina pengar. Och nu älskar du mig säkert inte längre.”

Mamma: ”Det var inte rätt av dig att stjäla. Men det är rätt att du tagit modet till dig att berätta om det. Jag förlåter dig. Du kan betala tillbaka 250 kronor när du kan. Vill du be Jesus om förlåtelse också?”

Lisa: ”Ja. Jesus, jag är ledsen att jag stal pengarna. Förlåt mig. Tack för att du älskar mig.”

En stor börda föll från Lisas axlar. Hon blev glad igen. Och det bästa av allt: Mamma och Jesus älskar henne fortfarande.


Röster: Berättare, mamma, Felix, Lisa

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on April 24, 2024, at 02:19 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)