STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 039 (Stoning and crowning)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

39. Небесната корона


Петокласниците тренирали много усърдно. И с нетърпение очаквали националните спортни състезания. Всеки дал най-доброто то себе си. На финалната церемония по връчването на наградите лицата на всички, които получили награда, сияели от щастие.

Стан бягал като истински шампион. Представете си какво би станало ако той беше започнал добре, беше бягал най-бързо и точно преди финала се беше отказал. Това е немислимо. Всеки, който започне състезанието добре, трябва и да го завърши добре.

Това се отнася и за всеки, който следва Исус. Важното е да започнем живот на вяра заедно с Исус, но и да устоим в нея през целия си земен път. Исус ни помага и виждам как е помогнал и на Стефан. В тази история от Библията откриваме, че е имало много хора, които искали да разклатят вярата на Стефан. Те започвали да спорят с Него, но Стефан не им отвръщал. Това много ядосвало всички. Те започнали да измислят лъжи за Стефан – един човек, който обичал Бога и помагал на бедните. Той дори трябвало да се яви в съда.

Обвинител: „Стефан говори думи против Бога и казва неща, които не са правилни спрямо закона.”

Съдия: „Вярно ли е това обвинение?”

Всички се взирали в лицето на Стефан. То блестяло. Вместо да се защитава, Стефан започнал да разказва на хората за Исус.

Стефан: „Божият Син дойде на земята. Вие го разпънахте на кръста, но Бог го възкреси от мъртвите.”

Дори и в съда Стефан останал верен на Господ Исус. Тогава погледал към небето и казал:

Стефан: „Виждам небесата отворени и Исус стоящ отдясно на Отца.”

Като чули тези думи, всички ядосани хора се нахвърлили върху Стефан. Били го, завлекли го вън от града и там го убили с камъни. Стефан останал верен на Исус. Преди да издъхне той се помолил:

Стефан: „Господи Исусе, идвам при теб в небето; прости им греховете.”

Пътят към крайната цел бил труден, но Стефан останал верен. Затова Исус му дал корона на слава. Доверието в Исус и верността ни към Него винаги си струват, защото трудностите, омразата и презрението нямат последната дума. Най-хубавото тепърва предстои.


Участници: разказвач, обвинител, съдия, Стефан

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 12:58 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)