STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Swedish":

Home -- Swedish -- Perform a PLAY -- 170 (Halloween – without me 2)

Previous Piece

DRAMAN -- framför dem för dina vänner!
Pjäser för barn att framföra

170. Halloween – inte för mig 2


Jenny: ”Jag tyckte att halloween var ett jätteroligt firande och att allt det där läskiga var roligt. Men när jag insåg att det är Satan som dyrkas, slutade jag fira det.”

Jenny är inte ensam om att inte fira halloween längre.

Karl: ”Jag håller mig borta från Frankenstein-pizza och spökpunch. Spindelblodssoppa, usch. Det äcklar mig.”

Flicka: ”På engelskalektionen pratade vi bara om halloween. Min pappa talade om för läraren att det har en ockult bakgrund. Alltså att osynliga krafter är närvarande. Då behövde jag inte vara med på de lektionerna mer.”

Och varför är inte Rolle intresserad av halloween?

Rolle: ”Jag tror på Gud och gör hellre det han säger.”

Läs dessa verser från din Bibel från 5 Mosebok 18, vers 9:

Rolle: ”Du ska inte lära dig att handla enlig dessa folks avskyvärda seder!”

Gud är kärlek! Han varnar oss därför att han älskar oss. Hans bud är goda. Den som lyssnar på honom kommer inte att ramla i Satans fällor.

Betty: ”Jag visste inte att det är djävulen som står bakom halloween. Men jag läste om det på ett flygblad. Det skrämde mig. Nu varnar jag alla. Och jag läser högt från flygbladet i skolan. Min lärare låter mig göra det. Jag tror inte att jag är den enda som inte känt till detta innan. Men nu säger jag det med: halloween – inte för mig! Jag hoppas att många fler snart kommer säga samma sak. Om jag bara vetat tidigare att halloween är att fira satan, så skulle jag aldrig ha varit delaktig förut.”

Kanske visste inte du heller detta och firade. Ångrar du det? Var inte rädd. Jesus är segraren! Be till honom, han hör dig. Till exempel, säg:

Pojke: ”Jesus, tack för att du älskar mig. Snälla förlåt mig för att jag har firat halloween. Jag ska inte göra det längre. Nu vill jag leva för dig och läsa ditt ord, Bibeln. Jag tror på dig. Tack för att du dog för min synd. Amen!”

Jesus besvarar den här typen av bön med en gång. Han förlåter dig för att han älskar dig. Och när du släpper in honom i ditt liv, är han alltid med dig. Han kommer att skydda dig.

Gör som Betty gjorde: berätta för de andra vem som står bakom halloween. Kanske kommer de också tro på Jesus och säga: halloween – inte för mig!


Röster: Berättare, Jenny, Karl, flicka, Rolle, Betty, pojke

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on April 24, 2024, at 02:10 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)