STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Romanian":

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 170 (Halloween – without me 2)

Previous Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

170. Haloween, fără mine 2


Geanina: „Credeam că Halloween este o sărbătoare genială și că să arăți înfiorător este fain. Dar când am observat că prin aceasta i se aduce închinare celui rău, atunci mi-a ajuns.”

Geanina nu este singura care a renunțat la Halloween.

Marcu: „Eu am renunțat la Pizza Frankenstein și la budinca de stafii. Supă de sânge de paiajen, beac. Îmi vine să vărs.”

Fată: „La ora de engleză se vorbea doar despre Halloween. Tatăl meu i-a explicat profesorului că această sărbătoare are origine ocultă. Și că este vorba despre puteri nevăzute. Atunci am avut voie să plec de la oră.”

De ce nu-i pasă lui Florin de Halloween?

Florin: „Eu cred în Dumnezeu și fac mai bine ce spune El.”

Citește te rog în Biblie în Deuteronom capitolul 18 cu versetul 9.

Florin: „Să nu te iei după obiceiurile urâte ale neamurilor acelora!”

Dumnezeu este dragoste. El ne avertizează pentru că ne iubește. Poruncile Lui sunt bune. Cine ascultă de El, nu cade în capcana lui Satan.

Francesca: „Nu știam că în spatele sărbătorii Halloween se află Diavolul. Dar am citit acest lucru într-o broșură. Acest lucru m-a înspăimântat. Acum le spun și eu altora. Iar la școală voi citi din această broșură. Învățătoarea mi-a dat voie să fac acest lucru. Nu cred că sunt singura care abia acum a aflat despre acest lucru. Dar spun și eu: Halloween fără mine! Și sper că, în curând, mai mulți vor spune aceasta. Dacă aș fi știut mai devreme că Halloween este o sărbătoare satanică, atunci nu aș fi sărbătorit-o niciodată.”

Poate că nici tu nu ai știut acest lucru și te-ai implicat foarte mult la această sărbătoare. Îți pare rău? Nu-ți fie teamă. Domnul Isus este biruitor! Roagă-te Lui, El te aude. Te poți ruga astfel:

Băiat: „Doamne Isuse, îți mulțumesc că mă iubești. Te rog să mă ierți cu privire la Halloween. Nu voi mai participa. Acum doresc să trăiesc cu Tine și să citesc din Biblie. Eu cred în Tine. Îți mulțumesc că ai murit pentru păcatele mele. Amin!”

Aceste rugăciuni sunt imediat ascultate. El te iartă pentru că te iubește. Și, dacă Îl primești în viața ta, atunci El va fi mereu cu tine. El dorește să te protejeze.

Iar apoi fă precum Francesca și spune altora ce se ascunde în spatele sărbătorii Halloween. Poate și ei vor crede în Domnul Isus și vor spune: Halloween – fără mine!


Personaje: povestitor, Geanina, Marcu, Florin, fată, Florian, Francesca, băiat

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 09:21 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)