STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 170 (Halloween – without me 2)

Previous Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

170. Hallouini – pa mua 2


Jane: "Mendova se Halloween ishte një festë e mirë dhe se gjërat e frikshme janë argëtuese. Por kur kuptova se djalli adhurohet, e lashë fare si festë."

Jane nuk është e vetmja që nuk merr më pjesë në Halloween.

Karl: "Edhe unë qëndroj larg picës Frankenstein dhe grushtit të fantazmave. Supë me gjak merimangë, dreq. Më sëmur."

Vajza: "Në orën e anglishtes folëm vetëm për Halloween. Babai im i tha mësuesit se ka një sfond okult. Kjo do të thotë se fuqitë e padukshme janë të pranishme. Pastaj isha i lirë të largohesha nga klasa."

Po pse Ralph nuk ka dëshirë të festojë Halloween?

Ralph: "Unë besoj në Zot dhe më mirë të bëj atë që Ai thotë."

Lexoni këto vargje nga Bibla juaj nga Ligji i Përtërirë 18, vargu 9:

Ralph: "Mos imitoni rrugët e neveritshme të kombeve!"

Zoti eshte dashuri! Ai na paralajmëron sepse na do. Urdhërat e tij janë të mira. Kushdo që e dëgjon Atë nuk do të bjerë në grackën e Satanit.

Betty: "Nuk e dija që djalli fshihej pas Halloween. Por lexova për këtë në një fletushkë. Më tronditi plotësisht. Tani i paralajmëroj të gjithë për këtë gjë. Dhe lexova fletushka me zë të lartë në shkollë. Mësuesi im më lejoi që ta bëja këtë gjë. Besoj se nuk jam i vetmi që sapo e mësoi këtë të vërtetë. Por e them edhe tani: Halloween – pa mua! Shpresoj që shumë të tjerë të thonë së shpejti të njëjtën gjë. Nëse do ta kisha ditur më herët se Halloween është një festë e Satanit, atëherë nuk do të kisha qenë kurrë pjesë e tij."

Ndoshta edhe ju nuk e dinit këtë dhe keni marrë pjesë. Të vjen keq për këtë? Mos kini frikë. Jezusi është fitimtari! Lutuni Atij, Ai ju dëgjon. Për shembull, thuaj:

Djali: "Zoti Jezus, faleminderit që më ke dashur. Të lutem më fal që mora pjesë në Halloween. Nuk do ta bëj më. Tani dua të jetoj për ty dhe të lexoj Fjalën Tënde, Biblën. Unë besoj në Ty. Faleminderit që vdiqe për mëkatin tim. Amen!"

Jezusi u përgjigjet këtyre lloj lutjeve menjëherë. Ai ju fal sepse ju do. Dhe kur e lejoni të hyjë në jetën tuaj, Ai është gjithmonë me ju. Ai do t'ju mbrojë.

Bëj atë që bëri Betty: Tregoju të tjerëve se kush fshihet pas Halloween. Ndoshta ata gjithashtu do të besojnë në Jezusin dhe do të thonë: Halloween - pa mua!


Folësit: Autori, Jane, Karl, vajza, Ralph, Betty, djali

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:35 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)