STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 147 (Nothing is too hard for God 2)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

147. Нищо не е твърде трудно за Бог 2


Невъзможно! Напълно невъзможно! Авраам сигурно си е мислел това. А защо ли? Той, както и съпругата му, били много възрастни. Преди много време Бог обещал, че ще им даде син, но да станеш майка на 89 години или баща на 99 било просто невъзможно.

Бил ли забравил Бог за него?

Авраам седнал на входа на палатката си. Било обяд и времето било много горещо. За негова изненада му дошли неочаквани гости. Това били трима мъже. Авраам се преклонил пред тях. Можел ли да разпознае, че единият от тях бил самият Бог?

Авраам: „Господи мой, не пътувай повече. Остани тук. Ще донеса вода и ще измия нозете ти. Седни на сянката. Ще ти приготвя вкусно ястие.”

Мъж: „Направи както си казал.”

Авраам побързал с приготовленията. Сара опекла пресни пити, слугата заколил едно теле и Авраам сервирал вкусна бедуинска храна.

Мъж: „Къде е Сара, твоята жена?”

Авраам: „Тя е в палатката.”

Мъж: „Ще ти кажа истината. След една година, когато се върна, Сара ще има син.”

(звук на смях)

Сара се засмяла като чула това. Тя подслушвала разговора. За нея изглеждало невъзможно да има дете в тази напреднала възраст.

Мъж: „Защо Сара се засмя и каза, че е невъзможно за нея да придобие дете? Има ли нещо, което е твърде трудно за Бога? След една година Сара ще има син.”

Има ли нещо, което е невъзможно за Бога? Бог е обещал на Авраам, че ще има син повече от десет пъти. Но имало един случай, който бил силно запомнящ се.

Божият глас: „Авраам, погледни небето и преброй звездите. Ето толкова потомци ще ти дам.”

Авраам не можел да преброи звездите, но се доверил на Бог. Небето, изпълнено с толкова много звезди, му показвало, че Бог бил дори по-велик. Има ли нещо невъзможно за Бога?

Никога!

И представете си, когато Авраам бил на 100 години, той станал баща, а Сара станала майка на 90.

(бебешки смях) Те наименували детето Исаак.

За Бог няма нищо невъзможно. Той е по-велик отколкото можете да си представите. Опитайте се да преброите звездите и тогава ще осъзнаете колко величествен е Бог.


Участници: разказвач, Авраам, мъж, Божият глас

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 01:20 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)