STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 070 (It's worth it)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

70. Ja vlen


Pjetri: "Çfarë shans i keq. Peshkuam gjatë gjithë natës dhe nuk kapëm qoftë edhe një peshk të vetëm."

Të zhgënjyer, peshkatarët e lodhur tërhoqën varkën e tyre në breg. Pas tyre ishte një turn i pasuksesshëm i natës. Por atyre iu desh të riparonin rrjetat dhe ti pastronin ato.

Papritur njerëzit u grumbulluan në Detin e Galilesë. Jezusi është këtu! Ata donin ta dëgjonin; ia vlente gjithmonë ta dëgjoje. Fjalët e tij u dhanë të gjithëve kurajo dhe forca të reja. Kaq shumë njerëz kishte sa shtynin sa andej këndej. Jezusi nuk kishte fare vend ku të qëndronte.

Jezusi: "Pjetër, më lër të hip në varkën tënde dhe të largohem pak nga bregu."

Tani të gjithë mund ta dëgjonin dhe ta shihnin Atë shumë më mirë. Kur mbaroi me predikimin e Tij, ai shikoi Pjetrin.

Jezusi: "Pjetër, na nxirr në det. Hidhni rrjetat tuaja në det. Le të shkojmë për peshkim!"

Do të kisha dashur të kisha parë fytyrën e Pjetrit. Tani do të shkojmë për peshkim? Gjatë ditës, peshqit largohen nga vapa dhe notojnë në fund të liqenit. Asnjë peshk nuk do të përfundojë në rrjetë. Pjetri e di se për çfarë po flet. Në fund të fundit, ai është një peshkatar nga zanati.

Pjetri: "Mjeshtër, ne peshkuam gjithë natën dhe nuk kapëm asnjë peshk."

Ne mund t'i tregojmë Jezusit për dështimet tona.

Pjetri: "Por për shkak se ti po thua, do t'i hedh rrjetat edhe një herë."

Sa i qëndrim i shkëlqyer i Pjetrit. Ai nuk i di të gjitha. Ai e dëgjoi Jezusin dhe u shpagua. Doli në det me peshkatarët e tjerë dhe i hodhi rrjetat. Ndodhi një mrekulli! Ata kapën aq shumë peshq sa rrjetat filluan të çaheshin.

Pjetri: "Gjon, Jakob, na ndihmoni! Nuk mund t’ja dalim vetëm."

Ua bënë me dorë shokëve dhe mbushën dy varka plot me peshq. Kishte aq shumë peshq sa gati u fundosën varkat.

Pjetrit i ka bërë shumë përshtypje Jezusi. Ai vuri re se ai ishte kaq i ndryshëm nga Ai.

Pjetri: "Zot, largohu prej meje, sepse unë jam mëkatar."

Sa e mrekullueshme që Jezusi nuk u largua nga Pjetri, por e fali atë.

Ka falje dhe për ty dhe për nëse ia rrëfejmë mëkatet tona Atij.

Jezusi: "Pjetër, mos ki frikë. Duke filluar nga sot ti do të jesh një peshkatar njerëzish."

Një punë e re. Pjetri tani duhet të jetë një peshkatar njerëzish për Jezusin. Mendoj se është mirë që Jezusi nuk zgjedh njerëz super të kualifikuar, por njerëz të thjeshtë si ti dhe unë, njerëz si Pjetri, njerëz që dëgjojnë fjalën e Tij dhe më pas përjetojnë se ia vlen të jetosh me Të.


Folësit: Autori, Pjetri, Jezusi

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:09 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)