STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 037 (Jumping with joy at 15.00 o'clock)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

37. Të kërcesh nga gëzimi në orën 15:00


Burri: "Nuk është e mundur jo!"

Gruaja: "O po është! Shikoje! Ai ecën."

Burri: "Ndoshta është ndonjë që i ngjason."

Gruaja: "Jam e sigurt që është ai. Ka çaluar për 40 vjet dhe tani mund të ecë."

Burri: "Nëse kjo nuk është mrekulli! Kurrë nuk kam parë një gjë të tillë."

Gruaja: "Shikoje sa i lumtur që është. Sa kërcen nga gëzimi."

Është e vërtetë: Ai eci, kërceu dhe lavdëroi Zotin. Njerëzit ia ngulën sytë atij dhe Pjetrit.

Pjetri: "Pse po na shikoni sikur ne e bëmë këtë të çalë të ecë përsëri? Jezusi e bëri! Besimi në emrin e Tij mund të bëjë mrekulli."

Dita në fakt filloi si çdo ditë tjetër. Pasdite Pjetri dhe Gjoni shkuan në tempull. Ky ishte një zakon i tyre, lutëshin çdo ditë në tempull në orën 3:00. Kur lutesh ti?

Në hyrje ata ndalën. Një lypës i çalë zgjati dorën drejt tyre:

Njeriu i çalë: "Mos kaloni pranë meje! Kini mëshirë për mua! Më jepni ndonjë lek."

Pjetri dhe Gjoni shikuan lypësin dhe Pjetri tha:

Pjetri: "Unë nuk kam as argjend, as ar. Unë nuk jam i pasur. Por atë që kam do t'ju jap: në emër të Zotit Jezu Krisht, ngrihuni dhe ecni."

Atëherë Pjetri e kapi për dore dhe e ndihmoi të ngrihej. Mrekullia ndodhi. Menjëherë këmbët dhe kyçet e burrit u bënë të drejta dhe të forta. Kërceu dhe mund të qëndronte dhe të ecte.

Burri nuk mund ta besonte. Ai ishte përsëri i shëndetshëm! Eci, kërceu dhe falënderoi Zotin. I gëzuar lavdëroi Perëndinë dhe të gjithë ata që e panë bënë të njëjtën gjë.

Jezusi dëshiron të bëjë mrekulli në jetën tuaj; besojini Atij.


Folësit: Autori, burri, gruaja, Pjetri, njeriu i çalë

© E drejta e autorit CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:01 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)