STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 036 (Identifying love)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

36. Identifikimi i dashurisë


Si mund ta dallosh një pemë molle?

Fëmija: "Nga fakti që bën mollë."

Po një pemë qershie?

Fëmija: "Nga fakti që bën qershi."

Po një pemë arre?

Fëmija: "Nga fakti që bën arra."

Ne e njohim një pemë nga fryti i saj. Një pemë e mirë jep fryte të mira; një pemë e keqe jep fryte të këqija.

Dhe si e njihni një të krishterë?

Ekziston një mënyrë shumë e rëndësishme për të identifikuar njerëzit që i përkasin Jezusit. Dy miq e panë këtë karakteristikë te të krishterët e hershëm.

Miku i parë: "E ke parë që Ruth nuk është më aq grindavece sa dikur? Më parë, gjithmonë ankohej për fqinjin e saj dhe e qortonte, por tani e ndihmon duke i nxjerrë ujin nga pusi. Nuk kam parë kurrë më parë një dashuri të tillë për të tjerët."

Miku i dytë: "Edhe Jake me fytyrë të zymtë është bërë kaq miqësor krejt papritur. Nuk shan më. Ka disa javë që ka ndryshuar."

Miku i parë: "Kjo sigurisht ka të bëjë me Jezusin në të cilin ata besojnë. Ju mund të shihni nga dashuria e tyre për njëri-tjetrin se ata janë të krishterë."

Miku i dytë: "Ata luten çdo ditë. Jam i habitur që kanë kaq shumë kohë për të. Dhe madje duken të lumtur. Ata janë miqtë më të mirë."

Miku i parë: "Dhe imagjinoni, Jozefi madje shiti të vetmen tokë që kishte dhe i dha të gjitha paratë që mori nga ajo. Ia dha paratë drejtuesit të kishës, i cili ua shpërndau të varfërve."

Miku i dytë: "Është çmendur ai?"

Miku i parë: "Madje disa nga ata shitën edhe shtëpitë e tyre dhe ua dhanë lekët të varfërve."

Miku i dytë: "Si rrinë bashkë. Në vend që të jenë të etur, ata ndajnë me njëri-tjetrin."

Kanë ndryshuar shumë. Ata e duan njëri-tjetrin - të tjerët e vunë re dhe u mahnitën.

Jeta e të krishterëve përputhet me atë që Perëndia mësoi në Bibël.

(melodia e një kënge si muzikë në sfond)

Fryma e Shenjtë bën që vetëm të mirat të rriten në jetën tonë. Dashuri, gëzim, paqe, durim, mirësi, besnikëri, butësi dhe vetëkontroll. A është në jetën tuaj ky lloj fryti?

Besimi në Jezusin ju ndryshon. Kur zemra e dikujt ndryshon, atëherë të gjithë të tjerët mund ta shohin. A mund t'i shohin njerëzit këto karakteristika tek ju?


Folësit: Autori, fëmija, dy miqtë

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:01 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)