STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 038 (A night in jail)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

38. Një natë në burg


Jo, këta njerëzit e mirë nuk e pëlqyen fare. Fytyrat e tyre ishin të zymta, balli i rrudhosur dhe kishte zili në sytë e tyre.

Fariseu i parë: "Edhe për sa kohë duhët ta shohim këtë?"

Fariseu i dytë: "Të jetë për mua: i ndalojmë që tani që të mos flasin më për Jezusin."

Fariseu i parë: "Nëse vazhdojnë kështu, shumë shpejt të gjithë do të besojnë se Zoti e ngriti Jezusin nga vdekja."

Fariseu i dytë: "Le të kapim drejtuesit."

Kjo ishte njësoj sikur farisenjtë, të bënin sikur besonin. Së pari ata e lanë Jezusin të kryqëzohej dhe më pas duan t'i bëjnë dëshmitarët e Tij të heshtin. Policia e tempullit e shtyu veten përmes turmës. Ata i arrestuan Pjetrin dhe Gjonin, i morën dhe i mbyllën në burg ku kaluan natën.

Të nesërmen në mëngjes ata u morën në pyetje:

Gjyqtari: "Kush ju tha se duhet të predikoni? Si mund të bëni mrekulli, si mund të bëni një të çalë të ecë?"

Pjetri nuk e la veten të frikësohej. Me guxim ai tha:

Pjetri: "Ju na akuzoni sepse ne ndihmuam një të çalë. Mrekullia ndodhi nëpërmjet besimit në Zotin Jezus, të cilin ju e kryqëzuat dhe që Perëndia e ringjalli nga të vdekurit. Vetëm Jezusi mund t'u sjellë shpëtimin njerëzve - askush tjetër në të gjithë botën nuk mundet."

Gjykatësit u mahnitën nga guximi i Pjetrit dhe biseduan me njëri-tjetrin se çfarë të bënin me të.

Gjyqtari: "Çfarë duhet të bëjmë me këta njerëz? Nuk mund ta mohojmë faktin që një i çalë mund të ecë; të gjithë e panë."

Gjyqtari: "Por ne duhet t'i parandalojmë të tjerët që të mos dëgjojnë për këtë gjë. Ne thjesht do t'i ndalojmë ata të flasin për Jezusin."

Pjetri dhe Gjoni u sollën sërish.

Gjyqtari: "Ju burra, nuk ju lejohet të predikoni më për Jezusin. A e kuptoni? Ne presim që ju t'i bindeni këtij urdhri, përndryshe..."

Por Pjetri u përgjigj për vete dhe Gjonin:

Pjetri: "A pret vërtet që ne të të bindemi ty dhe jo Perëndisë? Është e pamundur që të heshtim. Kemi përjetuar kaq shumë me Jezusin dhe duhet t'u tregojmë të tjerëve për Të."

Ata u këshilluan të qëndronin të qetë edhe një herë dhe më pas u lejuan të shkonin.

Ne duhet t'i bindemi Perëndisë dhe jo njeriut. Ashtu si Pjetri dhe Gjoni.


Folësit: Autori, dy Farisenjtë, dy gjyqtarët, Pjetri

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:01 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)