STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 006 (9 to 1)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

6. Një nga nëntë


Dishepujt bënë shëtitje të gjata me Zotin Jezus. Nëse lexoni Biblën, mund të shëtisni me ta në të gjithë Izraelin. Dishepujt ishin të privilegjuar: ata ishin aty kur Jezusi shëroi të sëmurët, kur iu lut Atit të Tij qiellor, dhe kur e qetësoi stuhinë vetëm me një fjalë.

Në Ungjillin e Lukës, Jezusi eci bashkë me dishepujt e tij nëpër rrugët me pluhur për të shkuar në një qytet të vogël midis Samarisë dhe Galilesë.

Lebrozët: "Zoti Jezus, na ndihmo!"

Kjo është ajo që thirrën dhjetë burra sapo e panë Jezusin.

Ndërsa dishepujt u afruan, panë se këta dhjetë burra ishin lebrozë. Lebra është një sëmundje e tmerrshme që fillon me njolla në lëkurë dhe më pas gërryen gjymtyrët.

Lebrozët dëboheshin nga komuniteti. Ata duhej të jetonin në shpella ose në fusha të hapura. Dhe nuk lejoheshin të preknin askënd. Të gjithë u shmangeshin. Por jo Jezusi.

Lebrozët: "Jezus, na ndihmo!"

Jezusi: "Shkoni tek prifti. Ai do ju ndihmojë."

Me këto fjalë, Jezusi i dërgoi burrat tek njeriu që drejtonte shërbesat e kishës dhe që ishte gjithashtu autoriteti mjekësor. Prifti ishte i vetmi që mund t'u jepte këtyre burrave një faturë të pastër shëndetësore.

Menjëherë dhjetë burrat u nisën. Dhe ndërsa po ecnin, kuptuan se:

Lebrozët: "Jemi shëruar! Lëkura jonë është e pastër dhe e shëndetshme!"

Njëri nga burrat u kthye dhe vrapoi përsëri tek Zoti Jezus. Sapo arriti tek Ai, u gjunjëzua para Tij.

Lebrozi: "Faleminderit, Zot, që më riktheve shëndetin! Shumë faleminderit!"

Jezusi e pa këtë burrë aq të lumtur dhe e pyeti i hutuar.

Jezusi: "A nuk shërova dhjetë burra? Ku janë nëntë të tjerët? Vetëm njëri u kthye për të më falenderuar?"

Po, vetëm një! Vetëm njëri ishte falenderues.

Po ti? Për çfarë mund ta falenderosh Jezusin sot?


Folësit: Autori, dy lebrozët, Jezusi

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 11:54 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)