STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 138 (An awful accident 1)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

138. Një aksident i tmerrshëm 1


Situata ishte e tensionuar në qytet. Nuk kishte fare as të qeshura dhe as këngë. Të gjithë kishin frikë.

Dadoja: "Dashtë Zoti kjo luftë do të mbarojë së shpejti."

Gruaja: "A do ta mundë mbreti Saul armikun?"

Rojet ishin të parët që panë lajmëtarin të vraponte. Ai solli lajme nga fronti i luftës. Nga fytyra e tij mund të shihej se nuk ishte një lajm i mirë.

Lajmëtari: "Armiku depërtoi në vijat tona të frontit. Mbreti Saul dhe Princi Jonatan kanë vdekur. Ikni! Shpëtoni jetën tuaj!"

Të gjithë u kapën nga paniku dhe shumë u larguan nga qyteti.

Çfarë dite e tmerrshme! Sidomos për Mefiboshethin. Edhe pse ishte vetëm pesë vjeç, ai kuptonte gjithçka. Babai i tij, Princi Jonatan, kishte vdekur.

Babai i tij nuk do të kthehej kurrë në shtëpi dhe nuk do ta mbante në krahë. Babai i tij nuk do ta merrte kurrë për të gjuajtur harkun dhe shigjetën ose t'i tregonte histori. Mefiboshethi qau.

Dadoja e tij u kujdes për të.

Dadoja: "Eja, Mefibosheth, ne duhet të ikim që këtu. Nuk mund të humbasim asnjë minutë kohë."

Ata u larguan shpejt nga pallati dhe më pas diçka ndodhi.

Mefiboshethi: "Oh! Oh, këmba!"

Mefiboshethi ra aq keq sa nuk mund të ecte më. Imagjinoni - për shkak të këtij aksidenti, ai do të ishte i çalë në të dyja këmbët. Ishte dita më e trishtë e jetës së tij. Së pari i kishte vdekur babai. Më pas iu desh të iknin. Dhe më pas erdhi aksidenti. Dhe tani ai nuk kishte më shtëpi.

Pak më vonë refugjatët arritën në Lo-Debar. Lo-Debar do të thotë "i parëndësishëm, i pavlerë". Disi kjo i përshtatej Mefiboshethit. Sepse befas jeta e tij ishte e pavlerë. Me siguri mendoi se nuk vlente më asgjë.

A ndiheni të parëndësishëm ndonjëherë? Ndoshta nuk jeni më të mirët në klasën tuaj, ndoshta nuk mund të thyeni asnjë rekord në sport dhe për këtë arsye mendoni se të gjithë të tjerët janë më të mirë dhe më të dashur se ju.

A mund ta kuptoni Mefiboshethin? Ai jetoi në këtë gjëndje për shumë vite në Lo-Debar.

Miku më i mirë i babait të tij ishte Davidi. Kur u bë mbret i Izraelit, ai ecte i zhytur në mendime në pallat.

Davidi: "Tsiba, shërbëtori im, a jeton ende dikush nga familja e Saulit?"

Tsiba: "Po, djali i Jonatanit, Mefiboshethi i çalë."

Davidi: "Dhe ku ndodhet ai?"

Tsiba: "Jeton në Lo-Debar."

Çfarë do të bënte mbreti David? Do t'ju tregoj në dramën e ardhshme.


Folësit: Autori, dadoja, gruaja, lajmëtari, Mefiboshethi, Davidi, Tsiba

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:27 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)