STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 093 (The Kurku-promise 5)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

93. Premtimi – Kurku 5


I gëzuar, Ringu vrapoi përsëri drejt fshatit.

Ringu: "Tigri ngordhi! Tigri ngordhi! E vramë!"

Battu ishte krenar për vëllain e tij të madh.

Battu: "Je i madh. A ishe i frikësuar kur po e gjuanit?"

Ringu: "Shumë. Por u luta dhe zemra ime ndaloi së rrahuri aq fort."

(tingulli i një motorri)

Ringu: "Me siguri është Sahib Grubb, i huaji i bardhë, ai që më tregoi për Jezusin."

Battu: "Eja, le të shkojmë tek ai."

Dy djemtë indianë u zhdukën në anën tjetër dhe më pas panë rrëmujën. Xhipi i misionarit kishte ngecur thellë në baltë. Ringu duhej të mbronte demat që të nxirrnin xhipin nga balta.

Sahib Grubb: "Ja dolëm. Ringu, shumë faleminderit për ndihmën tuaj. Më duhet të të them lamtumirë sot. Nuk do ta shohim njëri-tjetrin për një kohë të gjatë. Mos e harro kurrë se Zoti Jezus është gjithmonë me ty. Qëndro besnik ndaj Tij dhe gjithmonë bëj atë që e kënaq Atë. Mëkati nuk të bën të lumtur. E ke akoma letrën nga Zoti?"

Ringu: "Po, e mbaj këtu në çallmë."

Sahib Grubb: "Mbaje fjalën e Zotit në zemrën tënde. Mund të mbështetesh në të. Oh, meqë ra fjala, organoja ime është zhdukur."

Ringu u skuq nga veshi në vesh. Ai ishte hajduti. Ai e kishte fshehur instrumentin në kasollen e vjetër. A e dinte Sahibi këtë gjë?

Sahib Grubb: "Nuk kam kohë ta kërkoj. A mund ta kërkosh ti për mua? Nëse e gjen, të lutem çoje tek Zonja Merry në qytet. Ajo e di se ku do predikoj dhe do ta sjellë atë tek unë."

Ringu kryqëzoi krahët ngadalë dhe tërhoqi llapat e veshit. Kështu premton një indian. Një Kurku-Premtim i vërtetë.

I pikëlluar shkoi në shtëpi.

Ringu: "Pse nuk thashë që unë isha hajduti? Unë jam një frikacak. Zoti Jezus, a mund të më dëgjosh akoma? Unë vodha diçka. Më vjen keq. Të lutem më fal për mëkatin tim dhe më ndihmo të bëj atë që është e drejtë."

Cila është gjëja e duhur për të bërë në këtë rast? Ringu e kuptoi menjëherë. Ai duhej të kthente atë që kishte vjedhur. Por është e vështirë. Çfarë do të mendonin të tjerët për të? Ai dëgjoi një zë të vogël në zemër. I tha: Merre organon mbrapa dhe rregulloje sërish.

E njihni edhe ju këtë zë? A dini si ta korrigjoni pasi keni vjedhur diçka? Do ta gjeni përgjigjen në dramën e ardhshme.


Folësit: Autori, Ringu, Battu, Sahib Grubb

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:15 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)