STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 146 (Speaking stones 1)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

146. Gurë që flasin 1


A jeni dhe ju kolektues? Mblidhni pulla apo monedha? Raftet e Jack-ut ishin plot me gurë.

Andrea: "Uau! Ku i ke marrë të gjitha këto?"

Jack: "Atë e gjeta në një turne malor. Dhe kjo është një pjesë nga muri i Berlinit. Xhaxhai im ma solli këtë nga një luginë e mbretërve të Egjiptit."

Andrea: "Secili gur është i ndryshëm, në formë, ngjyrë."

Jack: "Shumica e gurëve më kujtojnë një përvojë që kam pasur."

A e dini se edhe Abrahami mblodhi gurë? Jo në raftin e tij, ato ishin shumë të mëdha për në raft. Ai jetoi rreth 4000 vjet më parë dhe mblodhi gurë për të kujtuar dhe i vendosi në pika të caktuara.

Andrea: "Po pse?"

E gjitha filloi kur Zoti i gjallë i foli atij.

Zëri i Zotit: "Abraham! Lëre atdheun dhe të afërmit e tu dhe shko në vendin që do t'ju tregoj."

Abrahami nuk e pa Perëndinë, por e dëgjoi qartë dhe e dinte se çfarë duhej të bënte: të hiqte dorë nga gjithçka. Zoti e kërkon këtë nga një person kur Ai do t'i japë atij ose asaj diçka më të mirë.

Zëri i Zotit: "Unë do t'ju tregoj një vend të ri dhe do të bëj një komb të madh nga ty. Do të të bekoj dhe emri yt do të jetë i madh."

Megjithëse Abrahami nuk e dinte se ku do të shkonin, ai dhe gruaja e tij u larguan nga atdheu. Për shkak se ai besonte në Zot, u tregua i bindur.

Pas një udhëtimi të gjatë, Abrahami mbërriti në vendin që sot quhet Izrael.

A e imagjinonte ai se Perëndia do të bënte një komb të madh prej tij, një komb nga i cili Jezusi, Shpëtimtari ynë, do të vinte shumë vite më pas?

Në këtë vend të huaj, Abrahami dëgjoi përsëri zërin e njohur.

Zëri i Zotit: "Unë do t'ia jap këtë tokë pasardhësve të tu."

Tani Abrahami ishte shumë i sigurt. Kjo ishte rruga e duhur. Ai ishte në qëllimin e tij.

Gjëja e parë që bëri ishte të ndërtonte një altar. Ai ngriti një gur që i kujtoi atij Zotin dhe premtimet e Tij.

Dhe më në jug ai ngriti një gur përkujtimor.

Po sikur të krijosh një koleksion gurësh në dhomën tënde? Një për t'ju kujtuar çdo përvojë që keni pasur me Perëndinë - për shembull, kur Ai iu përgjigj një lutjeje ose kur ju mbrojti - atëherë vendosni një gur të vogël në raftin tuaj. Këta gurë do t'ju kujtojnë Perëndinë dhe do t'ju inkurajojnë të vazhdoni t'i besoni Atij dhe të jetoni për Të.

Se çfarë ndodhi me Abrahamin më pas do t’a dëgjoni në dramën tjetër.


Folësit: Autori, Andrea, Jack, zëri i Zotit

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:29 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)