STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 147 (Nothing is too hard for God 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

147. Asgjë nuk është tepër e vështirë për Zotin 2


E pamundur! Krejt e pamundur! Edhe Abrahami duhet ta ketë pasur këtë mendim.

Pse? Sepse ishte i moshuar dhe gruaja e tij Sara gjithashtu. Për një kohë të gjatë, Zoti u kishte premtuar atyre një djalë. Por në moshën 89-vjeçare të kesh një fëmijë, apo në moshën 99-vjeçare të bëhesh baba, kjo është thjesht e pamundur.

A e kishte harruar Zoti atë?

Abrahami u ul në hyrje të çadrës së tij. Ishte mesditë dhe shumë, shumë nxehtë. Çuditërisht, ai pati mysafirë krejt papritur. Tre burra. Abrahami u përkul para tyre. A e mendoi ai se vetë Zoti ishte një nga këta njerëz?

Abrahami: "Zoti im, mos udhëto më tej. Rri këtu. Do të marr ujë dhe do t'ju laj këmbët. Uluni në hije. Do të përgatis një vakt për ju."

Burri: "Bëj siç ke thënë."

Abrahami nxitoi me përgatitjet. Sara piqte ëmbëlsira buke, shërbëtori theri një viç dhe Abrahami u shërbeu një vakt shumë të mirë me dhallë dhe qumësht të freskët.

Burri: "Ku është Sara, gruaja jote?"

Abrahami: "Është në çadër."

Burri: "Po ju them një të vërtetë. Pas një viti, kur të kthehem, Sara do të ketë një djalë."

(tingulli i të qeshurës)

Sara qeshi. Ajo i kishte përgjuar. E pamundur, mendoi ajo. Unë jam shumë e vjetër.

Burri: "Pse qeshi Sara dhe pse tha se është e pamundur që ajo të ketë një fëmijë? A ka ndonjë gjë shumë të vështirë për Zotin? Pas një viti, Sara do të ketë një djalë."

A ka ndonjë gjë të pamundur për Zotin? Zoti i premtoi Abrahamit një djalë më shumë se dhjetë herë. Një herë ishte një situatë jashtëzakonisht e veçantë.

Zëri i Zotit: "Abraham, shiko qiellin dhe numëro yjet. Kaq shumë pasardhës do të të jap."

Abrahami nuk mund t'i numëronte yjet, por ai i besoi Perëndisë. Qielli i madh i mbushur me kaq shumë yje i tregoi atij se Zoti është edhe më i madh. A është diçka e pamundur për Të? Kurrë!

Dhe imagjinoni, kur Abrahami ishte 100 vjeç, u bë baba dhe Sara ishte një nënë shumë e lumtur në moshën 90-vjeçare.

(tingulli i një foshnje duke qeshur) Ata e quajtën djalin e shumëdëshiruar, Isak.

Me Zotin asgjë nuk është e pamundur. Ai është më i madh se sa mund ta imagjinoni. Mundohuni të numëroni yjet dhe atëherë do të kuptoni se Zoti është shumë i madh.


Folësit: Autori, Abrahami, burri, zëri i Zotit

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:29 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)