STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 123 (The runaway)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

123. I arratisuri


Ai vrapoi lart në shtegun e vogël, u pengua mbi gurë dhe gërvishti këmbët e tij në gjembat e shkurreve.

Onesimi (duke gulçuar): "Më duhet të iki. U lodha. Nuk kam dëshirë të punoj çdo ditë. Do të filloj një jetë të re. Larg, shumë larg që këtu. Por duhet të jem i kujdesshëm që të mos më kapin."

Skllevërit e arratisur dënoheshin tmerrësisht shumë. Ose mernin një shenjë me një hekur damkën diku në trup, ose ishin ushqim për kafshët e egra. Vetëm ky mendim e bëri Onesimin të vraponte edhe më shpejt.

Emri i tij do të thoshte 'i dobishëm'. A i përshtatet ky emër dikujt që vodhi dhe më pas u largua?

Ai ëndërronte për një jetë të re në një vend të huaj. Ai donte të fshihej në Romë. Por kush do ta kishte menduar se në këtë qytet të madh, Onesimi do të haste - nga të gjithë njerëzit - një mik të zotërisë së tij?

Pali: "Mirë, mirë, vrapo."

Onesimi: "Dua diçka nga jeta dhe nuk dua të jem vetëm skllav."

Pali: "Dhe? A je i lumtur me jetën tënde të re?"

Onesimi: "Në fakt, e imagjinoja se do të ishte shumë më ndryshe. Sikur të mos kisha ikur. Dhe pastaj është çështja me paratë... Mendoj se nuk isha aq keq sa ti vidhja."

Pali: "Onesim, ke kërkuar një jetë të re në vendin e gabuar."

Atje në Romë Onesimi e kuptoi se njeriu mund të gjejë jetë të re vetëm te Jezusi. Sepse Ai na fal mëkatin dhe na bën të ri. A keni dëshiruar dhe ju t’a filloni nga e para? Jezusi do t'ju japë jetë të re. Ai ia jep atë kujtdo që rrëfen mëkatin e tij ose të saj dhe që e vendos besimin tek Ai.

Onesimi mori këtë jetë të re. Por cili ishte hapi tjetër?

Pali: "Gjëja më e mirë për të bërë është të ktheheni tek Filemoni, zotëria juaj."

Onesimi: "Të kthehem atje?"

Pali: "Mos u shqetëso. Unë do t'ju shkruaj një letër që t'ia jepni atij. Ai është shoku im. Ai e do Jezusin dhe do t'ju pranojë përsëri me dëshirë."

Dhe sigurisht që, Onesimi u kthye.

Filemoni: "U ktheve përsëri. Ju kërkuam gjithandej."

Onesimi: "Të kam sjellë këtë letër."

Filemoni: "I dashur Filemon, po e kthej Onesimin. Ai filloi një jetë të re me Jezusin. Nëse ai të ka dëmtuar në ndonjë mënyrë, unë do të paguaj çmimin dhe do t'i vendos gjërat në rregull."

Onesimi u pranua me ngrohtësi dhe qëndroi me Filemonin me kënaqësi. Me anë të Jezusit ai pati një jetë të re në një vend të vjetër.


Folësit: Autori, Onesimi, Pali, Filemoni

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:23 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)