STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 122 (Peter's life in danger)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

122. Jeta e Pjetrit në rrezik


Dritat kishin kohë që ishin fikur, por një dritë ishte ende ndezur në shtëpinë e Marisë. Ajo kishte të ftuar. Arsyeja ishte e trishtueshme: Pjetri ishte në burg. Ai kishte folur për Jezusin dhe në mendjen e mbretit Herod, ky ishte një krim i tmerrshëm. A do të ishte kjo nata e fundit e Pjetrit? Miqtë e tij nuk hoqën dorë nga shpresa, sepse Zoti mund të bëjë mrekulli. Ditën e natën luteshin...

Gruaja: "Zoti Jezus, të lutem, mos lejo që Pjetri të vdesë."

Burri: "Ti mund të bësh mrekulli. Ne kemi besim te ti."

Po Pjetri ç’bënte? Dëshironi të hidhni një sy në burg? Bibla është si një dritare përmes së cilës mund të shohim se si njerëzit jetonin me Jezusin shumë kohë më parë.

Djali: "Pjetri po fle! Si mund të flerë një natë para ekzekutimit të tij?"

Vajza: "Ai është i lidhur me zinxhirë dhe ka dy roje."

Djai: "Dhe dy të tjerë janë duke qëndruar te dera."

Jeta e Pjetrit ishte në rrezik dhe miqtë e tij luteshin vazhdimisht për të. Por ata nuk mund ta imagjinonin se çfarë do të ndodhte atë natë në qelinë e tij të burgut.

Papritur gjithçka u bë kaq e ndritshme. Një engjëll qëndronte papritur pranë Pjetrit.

Engjëlli: "Pjetër, ngrihu. Vish sandalet. Merr pallton dhe eja me mua."

Pjetri eci pas engjëllit si në ëndërr. Asnjë zinxhir nuk e mbante, asnjë roje nuk e vuri re lëvizjen e tij. Porta e madhe e hekurt e burgut u hap nga një dorë e padukshme. Pastaj engjëlli u zhduk. Zoti mund të bëjë mrekulli!

Pjetri: "Jam i lirë! Zoti dërgoi një engjëll për të më shpëtuar nga Herodi."

Pjetri vrapoi në shtëpinë e Marisë. (tingull trokitjeje)

Rhoda: "Kush është?"

Pjetri: "Jam Pjetri."

Rhoda u gëzua aq shumë nga zëri i tij sa harroi të hapte derën. Ajo vrapoi te të tjerët.

Rhoda: "Pjetri po qëndron tek dera!"

Burri: "Je çmendur. Nuk është e mundur."

Rhoda: "Me të vërtetë! E njoha nga zëri." (tingull trokitjeje)

Pjetri: "Hape!"

Burri: "Është me të vërtetë ai. Zoti bëri një mrekulli!"

(tingulli i derës duke u zhbllokuar)

Gruaja: "Pjetër, si dole nga burgu?"

Pjetri u tregoi miqve të tij gjithçka.

Perëndia mund të bëjë mrekulli dhe t'i përgjigjet lutjes në mënyrë që të na mahnitë.

Ende sot Ai bën mrekulli të mëdha dhe të vogla. Besoni tek Ai!


Folësit: Autori, gruaja, burri, djali, vajza, engjëlli, Pjetri, Rhoda

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:22 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)