STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Swedish":

Home -- Swedish -- Perform a PLAY -- 078 (Lou Ling makes a decision)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAN -- framför dem för dina vänner!
Pjäser för barn att framföra

78. Lou Ling bestämmer sig


Lou Ling hade ett stort problem. Hon tänkte på avgudabilden som stod på hyllan ovanför ytterdörren. Hon bodde i Kina och hennes föräldrar sade att den träbiten var Gud.

Det kan inte vara sant, det kan det bara inte. Den levande Guden finns i himlen, och figuren på hyllan var inget annat än en död avgudabild. Han hade händer men kunde inte hjälpa någon. Han hade en mun men kunde inte prata. Han hade öron, men kunde inte höra.

Folk tillbad avgudabilden, och de visste inte att den levande Guden förbjudit det: Jag är herren din Gud, du ska inte böja dig för någon annan gud än mig.

Lou Ling funderade över detta.

Lou Ling: ”Är det verkligen den sanna guden som står på vår hylla?”

I den kristna skolan som hon gick på hade hon hört om den enda sanna Guden.

Hon hade fått lära sig att han skickat sin son till världen för att dö för varje människas synder. Hon hade blivit imponerad när hon hört att han återuppstått efter tre dagar och nu bor i himlen.

Vem har rätt? Vem är den sanne guden? Jesus eller figuren i hennes hus?

Lou Ling: ”Jag vet vad jag gör: Jag gräver ner vår avgudabild i trädgården. Och om han blir levande, så vet jag att han är den sanna guden.”

Lou Ling hämtade en spade, gick till trädgården och begravde avgudabilden. Hon var nöjd med sin idé och gick tillbaka in i huset. Den första dagen gick. På den andra dagen gick hon till den lilla graven och skrapade lite jord åt sidan. Avgudabilden låg fortarande där. Hon kunde knappt hålla sig till den tredje dagen. Men även denna dagen låg avgudabilden kvar i marken, precis som tidigare.

Lou Ling: ”Nu tror jag på herren Jesus, som dog för mig och sedan återuppstod.”

Lou Ling tog rätt beslut och upplevde ofta att Gud, han som lever på riktigt, var med henne och aldrig lämnade henne ensam.

Gud säger med sina egna ord:

”Jag är Herren, din Gud … Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig.” Ingenting ska vara viktigare för dig än vad Jag är. (2 Mos 20:2-3)


Röster: Berättare, Lou Ling

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on April 10, 2024, at 09:18 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)