STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 022 (Chariot of fire to heaven 7)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

22. Огнената колесница в небето 7


Спомняш ли си за голямото търсене на Илия, за което наскоро ти разказах? Неговото изчезване си остава една загадка.

Разказвач: Елисей, ти беше най-добър приятел на Илия. Знаеш ли къде е той?

Елисей: „Да, знам.”

Разказвач: Изглеждаш щастлив. Любопитно ми е какво се е случило.

Елисей: „Спомням си точно как Илия свали кожуха си преди да тръгне. Реших да отида с него, но той не искаше. Въпреки това, аз не го послушах и го последвах. По пътя срещнахме пророци, които ни попитаха: Знаете ли, че това е последният ден, в който Илия ще бъде тук? ”

Разказвач: Натъжи ли се когато чу това?

Елисей: „Аз вече знаех за това и им казах да мълчат. Продължихме да вървим на изток. Когато стигнахме река Йордан не видяхме никакъв мост. Тогава Илия взе кожуха си, нави го и удари с него по водата. Реката се раздели през средата и ние преминахме по сухо през нея.”

Разказвач: Истина ли е това?

Елисей: „Да, бях там! Удивен съм от Божието величие и сила и от това, че Той върши толкова славни чудеса чрез слаби хора.
Докато ходехме продължавахме да говорим за Бог. И тогава нещо много славно се случи. От небето слезе огнена колесница с огнени коне. Смаян, аз наблюдавах как Илия се качи в тази колесница и беше възнесен в невидимото Божие небе. Извиках след него, но вече не го видях. Бог взе Илия на небето по този славен начин.”

Разказвач: И затова никой не може да го намери. Благодаря ти, Елисей, за отговорите на моите въпроси. Загадката е разкрита.

Обикновено човешкият живот завършва със смърт. Но за нас не е важно кога и как живота ни ще приключи, но по-важното е къде ще бъдем след смъртта.

Илия е с Бог, защото на земята той живя с Бога. Библията казва следното: Който има Сина Божий, има този живот. Който няма Сина Божий, няма този живот (1 Йоан 5:12).

В следващия аудио разказ ще ти разкажа как апостол Петър започнал да живее за Исус.


Участници: разказвач, Елисей

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 12:54 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)