STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Swedish":

Home -- Swedish -- Perform a PLAY -- 022 (Chariot of fire to heaven 7)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAN -- framför dem för dina vänner!
Pjäser för barn att framföra

22. Vagn av eld till himlen 7


Minns du fortfarande den stora jakten på Elia som jag berättade om? Hans försvinnande var ett mysterium.

Berättare: ”Elisha, du var hans bästa vän. Vet du var Elia är?”

Elisha: ”Ja, det gör jag.”

Berättare: ”Du ser ut att vara glad. Jag är väldigt nyfiken.”

Elisha: ”Jag minns precis hur Elia tog av sin mantel innan han gick. Jag bestämde mig för att följa med honom. Han ville inte att jag skulle komma med, men jag lät honom inte övertala mig. På vägen mötte vi några profeter som frågade mig: Vet du om att detta är sista dagen som Elia är med kvar hos dig?”

Berättare: ”Blev du ledsen när du hörde det?”

Elisha: ”Jag visste redan om detta så jag bad profeterna hålla tyst. Vi gick vidare österut. När vi kom till Jordanfloden såg vi inga broar. Elia vek ihop sin mantel och slog på vattnet med den. Tänk dig! Vattnet delade på sig och vi gick över på torr mark.”

Berättare: ”Är det sant?”

Elisha: ”Ja, jag var där! Jag är förundrad över Guds storhet och kraft, och att han gör sådana mirakel genom vanliga människor.
När vi vandrade vidare pratade vi om Gud. Sedan hände något mäktigt. Från himlen kom en vagn av eld dragen av hästar av eld. Förstelnad såg jag hur Elia åkte bort i denna vagn av eld till Guds osynliga himmel. Jag ropade efter honom, men såg honom aldrig igen. Gud tog Elia till himlen så majestätiskt.”

Berättare: ”Och det är därför ingen någonsin kunde finna honom. Tack, Elisha, för att du svarade på våra frågor. Mysteriet är löst.”

Vanligtvis är döden slutet på våra liv här på jorden. Men det viktigaste för oss är inte när och hur vårt liv tar slut. Det viktiga är var vi hamnar efter vår död.

Elia är med Gud eftersom han levde med Gud. Bibeln beskriver det på ett annat ställe så här: Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet. (1 John 5:12)

I nästa avsnitt ska jag berätta hur Peter inledde sitt liv med Jesus.


Röster: Berättare, Elisha

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on March 25, 2024, at 03:41 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)