STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 018 (Breakfast per airmail 3)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

18. Въздушната закуска 3


Със забързана крачка Илия напуснал царския дворец. Едно нещо било ясно: той не можел да губи повече време, защото безверният цар щял да направи всичко по силата си, за да убие Илия. Той не се страхувал, защото знаел, че Бог е верен и нямало да го остави. Бог много ясно говорил на пророка.

Бог: „Илия, напусни това място. Отиди на изток и се скрий при потока Херит. Там можеш да пиеш вода от потока, а аз ще те снабдя с храна.”

Знаеш ли как Бог направил това?

Той изпратил гарвани, които носели месо и хляб на Илия. Това прекрасно нещо наистина се случило: Бог изпращал храната по „въздушната поща”, за да има Илия закуска и вечеря.

Бог е верен. Той дал на своя служител всичко, от което се нуждаел – убежище, храна и вода.

През онези времена много хора живеели трудно. Нямало дъжд, нито реколта, нито храна. Накрая дори потокът Херит пресъхнал. Когато това се случило Бог показал на Илия друг път към Сарепта, който град бил на отсрещната страна на границата.

На градските порти пророкът помолил една жена:

Илия: „Дай ми чаша вода и парче хляб.”

За жалост жената само го погледнала и с уморен глас казала:

Жена: „Нямам никаква храна. Само малко брашно и няколко капки масло. Това е всичко, което имам. Исках да приготвя нещо за мен и сина ми да ядем. Ще бъде достатъчно само за едно хранене и след това … ще умрем.”

Илия: „Не се страхувай! Бог ме изпрати при теб. Той ми каза, че брашното ти няма да свърши и маслото няма да са изчерпа докато има суша.”

Бог е верен! Всичко, което обещае, Той го изпълнява.

Брашното не свършило; съдът с маслото не пресъхнал, въпреки че жената всеки ден използвала всичко, което имала, за да приготви нещо за ядене. Пророк Илия, жената и синът й винаги имали достатъчно. Не е ли това прекрасно!

Бог е верен! Винаги можеш да разчиташ на Него!


Участници: разказвач, Бог, Илия, жена

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 12:53 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)