STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 145 (If I had 1000 lives 6)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

145. Nëse do të kisha 1000 jetë 6


Anija u ankorua. Shumë i sëmurë, Hudson Taylor zbriti në tokë.

Mjekët që e trajtuan në Angli ishin shumë të shqetësuar për të.

Doktori: "Zoti Taylor, nuk do të mund të ktheheni më në Kinë."

H. T.: "Nëse Zoti dëshiron të më shërojë, do shkoj."

Një hartë e madhe e Kinës ishte varur në mur. Hudson e shikoi dhe qau, sepse mendoi për miliona kinezë që nuk kishin dëgjuar kurrë për Jezusin.

Ai e tregonte shpesh këtë histori:

H. T.: "Udhëtova me një anije për në Sung Kian Fu. Pjetri ishte në bord. Ne folëm për Jezusin. Pastaj u ktheva në kabinën time. Papritur dëgjova dikë të bërtiste dhe më pas një spërkatje. Pjetri kishte rënë nga anija. U hodha në ujë, por nuk e gjeta. 'Ndihmë! Ndihmë!' U thirra disa peshkatarëve. Por ata u përgjigjën: 'Nuk kemi kohë. Po peshkojmë. Do të na paguash?' U premtova se po. U desh shumë kohë që të vinin dhe tëmë ndihmonin. Ata e nxorrën Pjetrin nga uji. U përpoqa ta sillja në jetë, por ishte tepër vonë. Pjetri kishte vdekur. Do të kishte shpëtuar nëse peshkatarët nuk do të kishin qenë aq indiferentë."

Sa e tmerrshme!

Hudson donte që njerëzit të shpëtoheshin. Sidomos nga mëkatet e tyre. Por tani ai ishte i sëmurë.

H. T: "Zoti Jezus, të lutem dërgo pesë misionarë në Kinë, në mënyrë që shumë njerëz të besojnë në Ty dhe të shpëtohen."

Lutja e tij mori përgjigje. Por çfarë janë pesë misionarë për miliona kinezë? Hudson Taylor u lut për 24, për 100, për 1000! Dhe Zoti iu përgjigj lutjeve të tij.

Kjo është ajo që mësova nga Hudson Taylor: Tregoji Jezusit saktësisht se çfarë të nevojitet dhe besoji se Ai do ta sigurojë atë. Jezusi na jep me kënaqësi. Ai i dëgjon lutjet tona.

Hudson Taylor u shërua dhe udhëtoi përsëri me misionarët e rinj në Kinë.

Gruaja e parë: "Jeni të gjithë të çmendur, qëndroni këtu!"

Gruaja e dytë: "Këtu mund të fitoni shumë para. Në Kinë do të jeni të uritur sepse së shpejti do të harroheni."

H.T.: "Të harrohemi? Zoti nuk i harron kurrë fëmijët e Tij!"

Zoti nuk e harroi kurrë atë.

H. T.: "Nëse do të kisha 1000 jetë, të 1000 herët do të isha misionar."

A dëshironi të bëheni edhe ju misionar? Ju premtoj këtë: nuk do të bëheni milioner dhe shpesh do të jetë e vështirë. Por megjithatë: Nuk ka asgjë më të mirë se të bëjmë atë që Jezusi dëshiron që ne të bëjmë dhe t'i besojmë Atij në çdo situatë.


Folësit: Autori, doktori, Hudson Taylor, gruaja e parë, gruaja e dytë

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:28 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)