STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 029 (Behind closed doors)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

29. Pas dyerve të mbyllura


Dishepujt: "Gjon, mbylle derën – Se nuk u besoj atyre. Së pari vranë Jezusin dhe pastaj do të vijnë për ne" (tingulli i mbylljes së derës).

Të dëshpëruar, dishepujt e Jezusit u ulën pas dyerve të mbyllura. A nuk e dinin se Jezusi u ringjall? Në fund të fundit, Maria foli me Të.

(trokitje)

Dishepullii parë i Emausit: "Jemi ne!"

Dishepulli i dytë i Emausit: "Hapeni derën!"

Dishepujt: "Kleopa, pse nuk je kthyer akoma në shtëpi?"

Dishepulli i parë i Emausit: "Folëm me Jezusin! Ai është i gjallë!"

Dishepujt: "Ku e patë? Na tregoni gjithçka!"

Dishepulli i dytë i Emausit: "Në fillim nuk e njohëm fare."

Dishepulli i parë i Emausit: "Ndodhi kështu: ne ishim duke ecur dhe duke folur. Krejt papritur, një burrë erdhi pranë nesh dhe u bashkua me ne në bisedën tonë."

Dishepulli i dytë i Emausit: "Ai na pyeti se për çfarë po flisnim. Unë i thashë: A jeni i vetmi që nuk e dini se çfarë ndodhi në Jeruzalem, që Jezusi u kryqëzua? Ai na shpjegoi se Zoti e kishte parashikuar këtë tashmë dhe se duhej të ndodhte kështu."

Dishepulli i parë i Emausit: "Ai sigurisht që i dinte Shkrimet. Dhe biseda me të na qetësoi. Koha kaloi dhe ishte tashmë errësirë kur arritëm në qytet."

Dishepulli i dytë i Emausit: "E ftuam për darkë. Dhe më pas ndodhi kjo: mori bukë, u lut, e theu bukën përgjysmë dhe na dha të gjithëve. Dhe pastaj e njohëm: JEZUSIN! Por kur e kuptuam se kush ishte, ai u zhduk. Pikërisht para syve tanë – Ai nuk ishte më aty."

Dishepulli i parë i Emausi: "Ishte me të vërtetë, me të vërtetë Ai! Ne folëm me Jezusin dhe më pas u kthyem me aq shpejtësi sa mundëm për t'ju thënë se Ai është gjallë."

Kur njerëzit takojnë Jezusin, ata nuk mund ta mbajnë atë për vete dhe thjesht duhet t'u tregojnë të tjerëve për Të. Ndërsa të dy po u tregonin të tjerëve për atë që ndodhi, papritmas Jezusi u shfaq pikërisht atje në dhomë.

Ai u tregoi duart dhe këmbët e Tij.

Jezusi: "Paqja me ju. Jam unë."

Pas kësaj, dishepujt besuan. Të dëgjosh për Jezusin është mirë. Takimi me Jezusin heq çdo dyshim dhe jep gëzim.

Në dramën tjetër, Melanie dhe Sara do të na tregojnë se si e takuan Jezusin.


Folësit: Autori, dishepujt, 2 dishepujt e Emausit, Jezusi

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 11:59 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)