STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 130 (God is love)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

130. Zoti është dashuri


Vajza: "Kami no ai kaschikoschi."

Djali: "Ego da slawit; Bog est ljubow."

Vajza: "Jesus sevgidir, sever beni."

Mos u shqetësoni, po e dëgjoni mirë! Mirë se vini në shkollën tonë të mini-gjuhëve.

Bashkohuni me ne! Në tre minuta mund të mësoni fjalinë më të rëndësishme në botë në gjuhë të ndryshme.

Dhe cila është fjalia më e rëndësishme? Me kënaqësi do t'ju them përgjigjen:

Zoti është dashuri dhe Ai të do dhe ty gjithashtu!

Imagjinoni pak! Zoti i madh, i plotfuqishëm, që krijoi qiejt dhe tokën, të do edhe ty! Mund të thuash që Ai të do sepse dërgoi Birin e Tij të vetëm në tokë, që të mund të paguante dënimin për mëkatin tënd dhe të vdiste në vendin tënd.

Ai e bëri këtë që ju të keni një marrëdhënie me Të, si në tokë ashtu edhe në qiell.

Dashuria e Zotit është shumë e madhe. Nuk mbaron kurrë.

Kjo është arsyeja pse ju mund të thoni: Zoti është dashuri dhe Ai ju do gjithashtu.

Në një gjuhë afrikane, tingëllon kështu:

Hatala sinta, toto domini. Hatala sinta, tau ten yang Kong.

Kënga: "Hatala sinta, to toto domini..." (wav-Datei i mbyllur)

Dëshironi të mësoni fjalinë më të rëndësishme në botë edhe në gjermanisht?

Gott ist die Liebe, lässt mich erlösen. Gott ist die Liebe, er liebt auch mich.

Kënga: "Gott ist die Liebe..." (wav-Datei i mbyllur)

Kjo është e vërteta. Bibla na thotë:

"Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që kushdo që beson në të të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme." (Gjoni 3:16)

Zoti ju do shumë – dhe kjo është e vërteta! Dhe kjo është arsyeja pse ju mund ta vendosni emrin tuaj në këtë varg siç bëri Tommy.

Tommy: "Sepse Perëndia e deshi aq shumë Tommy-in, sa dha Birin e Tij të vetëmlindurin, saqë nëse Tommy beson në Të, Tommy nuk do të humbasë, por do të ketë jetën e përjetshme."

Zoti e do çdo fëmijë. Nuk ka rëndësi se çfarë gjuhe flasin apo çfarë ngjyre lëkure kanë. A e dinë këtë tashmë miqtë dhe shokët tuaj të klasës? Tregojuni atyre!

Dhe ftojini ata të dëgjojnë në shkollën e mini-gjuhëve.

Tani mund ta dëgjoni fjalinë në turqisht:

Allah sevgidir, Kurdaricimdir, Allah sevgidir, sever beni.

Kënga: "Allah, sevgidir, Kurtaricimdir..." (wav-Datei i mbyllur)

Mos harroni se Zoti është dashuri, dhe Ai ju do gjithashtu! Dëshiron të dish më shumë për dashurinë e Perëndisë? Atëherë më shkruani.


Folësit: Autori, vajza, djali, Tommy

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:25 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)