STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 131 (The death penalty for God's Son)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

131. Dënimi vdekjeprurës i Birit të Zotit


Gjykatësi ishte pro dënimit me vdekje. Xhelati ishte përgatitur. Dhe Zoti Jezus iu dorëzua armiqve të Tij.

Ata e pështynin Atë, e goditën në fytyrë Birin e Perëndisë dhe e fshikulluan.

Rrahjet na kujtojnë një dënim. Jezusi nuk i ka merituar kurrë ato ndëshkime. Ai kurrë nuk mëkatoi. Megjithatë, Ai u ekzekutua në mënyrën më të tmerrshme.

Mbi kurrizin e tij të gjakosur Ai mbajti kryqin e rëndë prej druri nëpër rrugët e Jeruzalemit.

Jashtë qytetit në kodrën e quajtur Golgota, Ai u gozhdua në një kryq nga ushtarë brutalë mes dy kriminelëve, një në të majtë dhe një në të djathtë.

Vdekja në kryq ishte e tmerrshme. Jezusi kishte dhimbje koke, etje të tmerrshme dhe gulçonte. Ai kishte frikë.

Përveç kësaj, armiqtë e tij talleshin me Të.

Tallësi: "Hej, nëse je vërtet Biri i Perëndisë, atëherë zbrit nga kryqi."

Ushtari: "Nëse je Mbreti i Judenjve, atëherë shpëto veten."

Nëse Jezusi do të donte të shpëtonte veten, atëherë Ai nuk do të kishte zbritur nga parajsa në tokë.

Ai erdhi për këtë qëllim, për të na shpëtuar sepse Ai na do. Jezusi madje i deshi edhe armiqtë e Tij.

Jezusi: "Atë, fali ata sepse nuk e dinë se çfarë bëjnë."

Imagjinoni tre kryqet. Jezusi në mes, në të djathtë dhe në të majtë të Tij varen kriminelët. A nuk duket sikur Jezusi po i shtrin krahët këtyre dy mëkatarëve?

Krimineli (me një ton urryes): "Ti supozohet të jesh Shpëtimtari i premtuar? Ndaj shpëtoje veten dhe ne gjithashtu."

Vrasësi: "Pusho. A e ke harruar Zotin? Ne jemi fajtorë për atë që kemi bërë, ne e meritojmë dënimin tonë, por Ai nuk ka bërë asgjë të keqe. Zot Jezus, të lutem më kujto kur të hysh në mbretërinë Tënde."

Jezusi: "Unë po të them: sot ti do të jesh me mua në parajsë."

Vrasësi pranoi mëkatin e tij. Dhe për këtë arsye ai mund të hynte në parajsë.

Ai kishte të drejtë: Të gjithë jemi fajtorë. Por Jezusi fal dhe duart e Tij janë gjithmonë të shtrira drejt mëkatarëve.

Imagjinoni edhe një herë tre kryqet. Jezusi në mes, në të djathtë dhe në të majtë të Tij varen kriminelët. Njëri besonte te Jezusi, tjetri tallej me Të. Njëri u shpëtua, tjetri humbi. Në cilën anë qëndroni ju?

Jezusi i zgjat duart drejt jush. Dashuria e tij është më e madhe se faji juaj.


Folësit: Autori, tallësi, ushtari, Jezusi, krimineli, vrasësi

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:25 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)