STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Romanian":

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 131 (The death penalty for God’s Son)

Previous Piece -- Next Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

131. Pedeapsa pentru păcat


Judecătorul era de acord cu pedeapsa cu moartea. Executorii erau deja pregătiți, iar Domnul Isus a fost dat în mâinile dușmanilor.

Ei Îl scuipau, Îl loveau pe Fiul lui Dumnezeu peste față și Îl biciuiau.

Loviturile ne amintesc de pedeapsă. Domnul Isus nu merita pedeapsa. Niciodată nu s-a făcut vinovat de ceva. Cu toate acestea avea să fie judecat și pedepsit în mod îngrozitor.

A purtat crucea grea pe spatele sângerând, pe străzile din Ierusalim. A fost țintuit pe cruce de către soldați brutali, în afara orașului, pe dealul Golgota, împreună cu alți doi tâlhari. Unul se afla la drepta Lui, iar celălalt la stânga.

Moartea pe cruce era groaznică. Domnul Isus era chinuit de durerile de cap, setea teribilă și respirația grea. Îi era teamă.

Iar la toate acestea se mai adauga și batjocurile dușmanilor Săi.

Batjocoritor: „Hei, dacă chiar ești Fiul lui Dumnezeu, atunci dă-te jos de pe cruce.”

Soldat: „Dacă ești împăratul iudeilor, atunci salvează-Te pe Tine însuți.”

Dacă Domnul Isus ar fi dorit să se salveze, nu ar mai fi venit din cer pe pământ. El a venit să ne salveze, pentru că ne iubește. Domnul Isus își iubea chiar și dușmanii.

Isus: „Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac.”

Încearcă să-ți imaginezi cele 3 cruci, pe Domnul Isus în mijloc, iar la stânga și la dreapta răufăcătorii. Nu arată ca și cum Domnul Isus ar avea mâinile întinse spre acești doi păcătoși?

Tâlhar (plin de ură): „Vrei să spui că ești salvatorul promis? Atunci salvează-Te pe Tine Însuți și pe noi.”

Ucigaș: „Taci. Nu ți-e teamă de Dumnezeu? Noi suntem vinovați și ne merităm pedeapsa, dar acesta nu a făcut nimic rău. Doamne Isuse, adu-Ți aminte de mine când vei fi în Împărăția Ta.”

Isus: „Îți spun că azi vei fi cu Mine în Rai.”

Ucigașul și-a recunoscut vina, și de aceea a ajuns în cer. El avea dreptate. Noi toți suntem vinovați. Dar Domnul Isus iartă, mâinile Sale sunt mereu întinse înspre păcătoși.

Imaginează-ți încă o dată cele trei cruci. Domnul Isus în mijloc, iar la dreapta și la stânga răufăcătorii. Unul s-a încrezut în Domnul Isus, celălalt L-a batjocorit. Unul a fost mântuit, celălalt a fost pierdut. Tu de care parte te afli? Domnul Isus îți întinde Mâna Sa. Dragostea Lui este mai mare decât vina ta.


Personaje: povestitor, batjocoritor, soldat, Isus, ucigaș, tâlhar

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 09:12 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)