STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 017 (So courageous 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

17. Sa guximtar 2


Filloi shiu. E mrekullueshme! Në vetëm pak ditë, kopshtet, fushat dhe parqet ishin rikuperuar nga thatësira.

Kush e dërgoi shiun në kohën e duhur? Kush e mban çdo gjë të gjallë?

Në Izrael ishte një kohë kur pothuajse të gjithë kishin harruar se ekziston vetëm një Zot, dhe Ai është ai që jep shiun dhe diellin. Njerëzit bënë perëndi prej druri dhe guri. Një prej këtyre perëndive ata e quajtën Baal dhe besuan se do të merrnin grurë, fruta dhe shumë kope nga kjo figurë e vdekur.

Ai që ishte përgjegjës për këtë besim të rremë ishte mbreti Ashab.

Gjithçka filloi kur u martua me gruan e gabuar. Jezebeli vinte nga një vend ku askush nuk e njihte Perëndinë e vërtetë. Ajo solli me vete në Izrael fenë e saj, adhurimin e Baalit. Mbreti Ashab mësoi t’i bindej dhe të adhuronte edhe Baalin, dhe i gjithë kombi u bashkua me këtë.

Jo, jo të gjithë. Elia nuk u bashkua. Ai i qëndroi besnik Perëndisë.

Një ditë ai u lut kështu:

Elia: "O Zot, të lutem mos lejo të bjerë shi për tre vjet, në mënyrë që i gjithë kombi do e kuptojë se Ti je i vetmi Zot që sjell shiun dhe i bën gjërat të rriten."

Elia ishte i bindur se Perëndia do t'u tregonte të gjithëve se vetëm Ai është Perëndi. Menjëherë, Elia iu afrua pallatit të mbretit. Pa lënë asnjë takim, eci nëpër korridor derisa arriti në dhomën e fronit, në të cilën ndodhej mbreti Ashab.

Pa frikë ai qëndroi përballë Mbretit dhe tha:

Elia: "Ashtu siç është e vërtetë që rron Zoti, Perëndia i Izraelit, në prani të të cilit unë ndodhem, nuk do të ketë as vesë as shigjatë këtyre viteve, veçse me fjalën time."

Dhe para se Ashabi të mund të thoshte një fjalë, Elia ishte zhdukur. Po pastaj?

Do të dëgjoni se çfarë ndodh më pas nëse na ndiqni dramën tjetër.


Folësit: Autori, Elia

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 11:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)