STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 016 (Gone without a trace 1)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

16. Larguar pa lënë gjurmë 1


Çfarë operacioni i madh kërkimi! E kërkonin aty-këtu. Por pa sukses. E kërkuan në bregun e lumit Jordan; e kërkuan në qytet; e kërkuan në mal. Por askund nuk gjetën as një gjurmë të tij.

Pesëdhjetë burra morën pjesë në kërkim për tre ditë rresht. Por askush nuk e kishte parë, askush nuk mund të jepte asnjë informacion për të. Thjesht nuk gjendej gjëkundi. Kush? A mund t’a gjeni se kush është. Me siguri e keni dëgjuar emrin e tij të paktën një herë.

Fakte të rëndësishme për të:

Origjina: Tishbiti

Profesioni: profet

Ai foli në emër të Perëndisë dhe gjithçka që profetizoi u realizua.

Me guxim, ai i tregoi mëkatet mbretit.

Për një kohë, një korb i solli mëngjes dhe darkë.

Në një mal ai u lut dhe Zoti lëshoi zjarrin nga qielli.

Emri i tij do të thotë, "Perëndia im është Zoti".

A e dini se kush është ky person?

Një varg nga Bibla do ju ndihmojë t’a gjeni përgjigjen.

Tek 1 Mbretërve 17, vargu 13 (mund ta gjeni këtë libër në fillim të Biblës në Dhiatën e Vjetër) është emri i personit për të cilin po flasim.

Kur ta gjeni emrin e tij, na dërgoni dhe do të merrni një përgjigje.

Së shpejti do të dëgjoni më shumë për këtë person.


Folësi: Autori

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 11:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)