STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 017 (So courageous 2)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

17. Безстрашният Илия 2


Дъждът валял и напоявал земята. Прекрасно! Само след няколко дни градините, полетата и парковете щели да се възстановят от сушата.

Кой беше изпратил дъжда на правилното време? Кой дава живот на всичко?

В Израел е имало време, когато всички били забравили, че съществува само един Бог и Той е Този, който дава дъжда и слънцето. Хората си правели богове от дърво и камък. Един от тези богове се казвал Ваал и хората вярвали, че ако се покланят на тази мъртва фигура щели да получат добра реколта, много плодове от земята, както и, че добитъкът им щял да стане многочислен.

Човекът, който бил отговорен за това неправилно вярване, бил цар Ахав.

Всичко започнало когато той се оженил за погрешната жена. Изавел идвала от земя, където никой не познавал истинския Бог. Тя донесла своята религия и идоли със себе си. Цар Ахав се оставил да бъде убеден да се покланя на Ваал и бил последван от целия народ.

Но имало изключения. Илия не се поклонил на Ваал. Той останал верен на истинския Бог. Един ден той се помолил по следния начин:

Илия: „О, Боже, нека не вали в продължение на три години, за да познае този народ, че Ти си святият Бог, който може да изпраща дъжд и да преумножава реколтата.”

Илия бил убеден, че Бог щял да покаже на всеки, че само Той е Бог. Бързо Илия отишъл в двореца на царя. Без предварително известие той вървял по коридора докато достигнал тронната зала, където цар Ахав стоял.

Без страх Илия застанал пред царя и казал:

Илия: „Цар Ахав, през следващите три години няма да видиш дори капка дъжд. По това ще познаеш, че има само един жив Бог.”

И преди Ахав да каже дори и дума, Илия изчезнал. А какво се случило след това? Това ще разбереш ако изслушаш и следващия аудио разказ.


Участници: разказвач, Илия

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 12:53 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)