STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 140 (Dream job 1)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

140. Работата на мечтите 1


Внимавай, чаят е горещ. (звук от лъжица, която разбърка чай)

Хъдсън почти изгорил езика си. В Англия било време за чай, а в онова време преди 150 години това била една много приятна традиция.

Бащата винаги разказвал на децата си за една далечна земя на име Китай, но изведнъж в онзи ден, той станал много сериозен.

Бащата: „Не разбирам това. Защо няма още мисионери, които да отидат в Китай? Милиони китайци никога не са чували за Исус.”

Хъдсън: „Татко, когато стана по-висок ще стана мисионер и ще отида в Китай.”

Родителите се усмихнали на думите на петгодишния си син. Той често боледувал и било невъзможно да стане мисионер. Откакто Хъдсън не можел да ходи на училище, майка му го обучавала вкъщи.

Хъдсън много обичал да чете.

Хъдсън: „Само ако можех вечер да чета в леглото, но не мога, защото мама винаги взема лампата със себе си. Само трябва да намеря няколко свещи.”

В онази вечер той тайно напълнил джобовете си с остатъци от свещи преди да каже лека нощ и да отиде в стаята си. Но за съжаление един гостите го взел в скута си. Той стоял до камината! Хъдсън се стоплил, а така също и свещите в джоба му. Минутите изглеждали на часове.

Майка: „Хъдсън, време е да си лягаш.”

Хъдсън: „Лека нощ!”

Малко след това майка му го намерила в стаята му с джобове пълни с восък! Хъдсън съжалявал, че не казал на майка си. Той обещал никога вече не постъпва така.

Момчето вече имало друго хоби: да дразни сестра си Амели.

Но през повечето време те били неразделни и наблюдавали буболечките и птиците заедно. Когато Хъдсън бил на тринадесет той започнал да учи фармация. Направил големи планове за бъдещето си.

Но тогава една ваканция напълно променила живота му. Той прочел една християнска книга и изведнъж разбрал, че Исус умрял и възкръснал, защото го обичал.

Хъдсън: „Господи Исусе, благодаря Ти, че ме обичаш. Искам да Ти принадлежа и да върша онова, което ми казваш. Амин.”

След като се помолил с тази молитва, той усетил Исус да Му казва: Тогава отиди в Китай заради Мен.

Да стане мисионер било най-голямото му желание когато бил на 5 години. Когато бил на 17 той започнал да се приготвя за бъдещето. Може би подготовката му ще ви мотивира.

В следващия разказ ще ти разкажа повече. Няма да искаш да го изпуснеш!


Участници: разказвач, баща, Хъдсън, майка

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 01:19 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)