STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 031 (Alarm on the farm)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

31. Alarm në fermë


A e njihni Tomin? Jeton në një fermë në Amerikën e Jugut. Në ditëlindjen e tij, ai mori një zogth të vërtetë. Tomi u kujdes për të gjitha vetë. Dalëngadalë zogu u bë pulë. Pushi i verdhë u shndërrua në pupla të bardha, prandaj Tom e quajti pulën e tij Zonja White. Në hambar ai i ndërtoi asaj një furrik dhe sa herë që zonja White bënte vezë, kakariste me zë të lartë (trokitje).

Ndërsa gruri në fusha rritej gjithnjë e më shumë, zonja White nuk po bënte më vezë.

Tomi: "Mami, si është puna me zonjën White? Ajo nuk po bën më vezë dhe zhduket në arat e drithit."

Nëna: "Thjesht prit, Tom."

Mami i tij buzëqeshi ndërsa fliste. Dhe pak javë më vonë, Tomi e kuptoi pse.

Tomi: "Mami, Mami, shiko!"

Nga fusha doli Zonja White me një tufë të tërë zogjsh. Tomi ishte shumë i lumtur.

(tingulli i sirenës)

Një ditë ra alarmi i zjarrit. Arat me grurë po digjeshin. Zjarri pothuajse arriti në fermë.

Tomi: "Ku është Zonja White? A është ajo…"

Tomi nuk donte as ta çonte në mend atë ndaj rendi me vrap për ta kërkuar në të gjithë fushën. Por çfarë ishte kjo? Tomi e gjeti atë të djegur para këmbëve të tij. Ai e ngriti pulën. Dhe poshtë pulës gjeti të gjithë zogjtë e saj të frikësuar dhe të grumbulluar me njëri-tjetrin.

Tomi: "Si është e mundur vallë?"

Nëna: "Kafshët e kuptojnë kur rreziku është afër. Kur zjarri u afrua, zogjtë kërkuan mbrojtje nga nëna e tyre. Pula mund të kishte ikur, por zogjtë nuk mund të fluturonin. Zonja White i donte të vegjlit e saj dhe kështu i hapi krahët mbi ta dhe e la zjarrin ta digjte në vend të zogjve të saj. Ajo sakrifikoi veten që fëmijët e saj të mund të qëndronin gjallë."

Babai: "Dhe dashuria e Jezusit mund të krahasohet me këtë. Tom, kujto gjithmonë se Jezusi dha jetën e tij me dëshirë që ne të mund të jetojmë."


Folësit: Autori, Tomi, nëna, babai

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:00 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)