STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 156 (Esther – star of the East 1)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

156. Ester- ylli i Lindjes 1


Vajza: "A me njeh mua? Emri im është Hadassah, jetoj në Persi. Dhe jam e huaj këtu. Prindërit e mi kanë vdekur. As nuk mund t'i kujtoj më. Mordekai, një i afërm, më mori në shtëpinë e tij. Ai është njerk i mirë. Ne jetojmë në qytetin e madh të Suzës. Këtu të gjithë më thërrasin Ester. Emri im persian do të thotë "ylli i lindjes"."

Jetime e panjohur, e bukur dhe e zgjuar nuk e kishte idenë se një ditë do të shkëlqente si një yll i ndritshëm dhe do të bëhej shumë e njohur.

Esteri u bë mbretëreshë. Historia e saj tregohet në Bibël.

Mbreti i fuqishëm Asuero e zgjodhi atë. Nga të gjitha vajzat e reja, ai e pëlqente atë më së shumti. I vuri kurorën në kokë dhe bëri një festë të madhe.

Atë ditë ai nuk mblodhi asnjë taksë në të gjithë mbretërinë dhe në vend të kësaj shpërndau dhurata.

Nuk ishte rastësi që Ester u bë mbretëreshë në atë moment. Jam i sigurt se Perëndia ndikoi në zgjedhjen e mbretit Asuero.

Ester besonte te Sundimtari i gjithë botës, i cili drejtoi zemrën e Mbretit në këtë çështje.

Ester mbante një sekret me vete në pallat. Askush nuk e dinte që ajo ishte hebreje. Njerku i saj e këshilloi të mos i tregonte askujt. Ajo e dëgjoi atë dhe heshti.

Mordekai gjithashtu punoi për mbretin. Një ditë ai ishte dëshmitar i një komploti të dy shërbëtorëve të mbretit kundër mbretit. Ata planifikuan ta vrisnin.

Mordekai i tha mbretëreshës Ester dhe ajo ia raportoi mbretit menjëherë.

Ky komplot u ekspozua dhe fajtorët u ndëshkuan menjëherë.

Asuero i tha shërbëtorit të tij të shkruante një raport në ditarin e mbretit, gjë që ai e bëri.

Jo shumë kohë më pas, një lloj djaloshi i keq u shfaq në pallat.

Hamani krenar dhe mendjemadh. Ai arriti të merrte vlerësimin dhe besimin e Mbretit.

Hamani ishte njeriu i dytë më i fuqishëm në të gjithë mbretërinë Persiane.

Ai ishte një njeri me një plan djallëzor në zemër.

Do të dëgjoni më shumë për këtë në dramën e ardhshme.


Folësit: Autori, vajza

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:31 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)