STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 157 (Esther risks her life 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

157. Ester rrezikon jetën 2


Hamani nuk ishte vetëm një tip i keq, por edhe shumë krenar. Mbreti i madh persian Asuero e emëroi atë si njeriun e dytë më të fuqishëm në mbretëri. Të gjithë u përkulën para tij dhe e nderuan. Por jo Mordekai, njerku i mbretëreshës Ester. Ai kurrë nuk u përkul para tij. Hamani vlonte nga zemërimi.

Hamani: "Ti refuzon ti bindesh një urdhri! Pse nuk përkulesh para meje?"

Mordekai: "Sepse unë jam hebre dhe përkulem vetëm para Zotit."

Hamani: "Do të të vijë keq për këtë që po bën!"

Hamani u ofendua thellë. Dhe në zemrën e tij lindi një plan djallëzor.

Hamani: "Do ta vras. Dhe jo vetëm atë, por çdo hebre që jeton në 127 provincat e Persisë. Do t'i shfaros të gjithë."

Hamani i foli keq mbretit për hebrenjtë dhe ai e fitoi besimin e Mbretit në planin e tij djallëzor nga i cili do të merrte shumë ryshfete. Atëherë ai mund të bënte atë që donte.

Hamani dërgoi lajmëtarë me kuajt e tij më të shpejtë; me letrat e vulosura për çdo qytet. Kudo shpallej urdhri i tij i tmerrshëm.

Lajmëtari: "Me urdhër të mbretit. Më 13 dhjetor, çdo hebre, burra, gra dhe fëmijë, duhet të vriten. Mos lini askënd të gjallë! Shfarosni të gjithë dhe merrni të gjitha gjërat e tyre!"

Ky urdhër shkaktoi shumë frikë dhe tmerr. Judenjtë veshën rroba zie. Ata qanë dhe i thirrën Zotit.

Mordekai dërgoi një lutje urgjente në pallat. Tani për tani vetëm një person mund ti ndihmonte, thjeshtra e tij, mbretëresha Ester.

Mordekai: "Ester, duhet të shkosh te mbreti! Lutju atij që të na lërë të jetojmë."

Ester: "Nuk mund ta bëj këtë gjë. Askush nuk lejohet të shkojë te mbreti nëse ai nuk e thërret. Nëse shkoj me siguri, mund të vdes."

Mordekai: "Mos hesht! Ndoshta kjo është arsyeja pse je tani Mbretëreshë - për të na shpëtuar."

Ester: "Lutu për mua. Unë do të shkoj te mbreti. Nëse më duhet të vdes, le të vdes!"

Ashtu si Esteri, Jezusi gjithashtu vuri jetën e Tij në rrezik. Ai ishte gati të vdiste që ne të mund të shpëtonim dhe të kishim jetën e përjetshme.

Esteri veshi rrobat e saj më të bukura. Me zemrën që i rrihte papushim iu afrua dhomës së fronit. Mbreti e pa atë duke ardhur. A do ta pranonte apo…

Do t'ju tregoj në dramën e ardhshme.


Folësit: Autori, Haman, Mordekai, lajmëtari, Ester

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:31 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)