STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 155 (Hands off 3)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

155. Mos prek 3


A e dini se çfarë është një fallxhore?

Fëmija: "Është dikush që punon për djallin dhe kështu ajo e di se çfarë do të ndodhë në të ardhmen."

Ajo që ajo thotë nuk është krejtësisht e rreme ndaj dhe i referohet asaj pike.

Fallxhorët kanë ekzistuar prej kohësh.

Kur Pali shkoi në Filipi me mikun e tij, Bibla na thotë se një grua vrapoi pas tyre dhe se ajo kishte frymën e tregimit të fatit. Ndaj bërtiti me zë të lartë në rrugë.

Fallxhorja: "Këta njerëz janë shërbëtorë të Zotit. Ata do t'ju tregojnë se si mund të shpëtoheni."

Fëmija: "Por ajo tha të vërtetën!"

E vërtetë. Por Pali ishte akoma i acaruar me të. Ai nuk kishte nevojë për reklamën e saj.

Pali: "Në emër të Jezu Krishtit: Largohu nga gruaja!"

Fryma e parashikimit e la menjëherë. Jezusi është fitimtari! Djalli dridhet para Tij. Edhe pse ne nuk mund ta shohim, djalli është i zënë duke u përpjekur t'i pengojë njerëzit të besojnë në Zot. Kjo është arsyeja pse ai ofron një zëvendësues të tij siç është: bestytnia.

Është shumë e vërtetë që kushdo që ia mbyll derën e zemrës së tij Jezusit, e hap atë ndaj bestytnisë.

E hohim në byzylykët apo varëset që mbajnë njerëzit për të pasur fat.

E shohim tek shenjat e syrit të keq që njerëzit i varin në makinat e tyre. Djalli vjen duke u lëkundur si një lavjerrës sa përpara dhe mbrapa për të parë të ardhmen ose duke lëvizur objekte pa i prekur ato.

Fëmija: "Edhe nëse i bëjmë këto gjëra thjesht për argëtim?"

Martin po e mendonte këtë, gjithashtu, kur disa fëmijë në shkollën e tij u përpoqën të flisnin me shpirtrat përmes syzeve që lëviznin. Por që atëherë, ai ka pasur frikë të thellë dhe ëndrra të tmerrshme.

A e dini eksperimentin e bojës?

Fusni gishtin në një kanaçe me bojë vetëm për argëtim. Dhe me një gisht tjetër bëjeni seriozisht.

Fëmija: "Hej, të dy gishtat janë të mbuluar me bojë blu!"

Pra, mbajini duart larg ofertave të armikut. Nuk ka rëndësi nëse është vetëm për argëtim apo seriozisht, ka pasoja që mbeten. Për shembull, nuk do të keni dëshirë të lexoni Biblën ose të luteni.

Fëmija: "A e lexon horoskopin?"

Jo.

Fëmija: "As nëna ime nuk e bën. Ajo tha se Zoti e ndalon një gjë të tillë. Ai dëshiron që ne të mbështetemi vetëm tek Ai."

Dhe kur keni Jezusin, nuk keni nevojë për asgjë tjetër. Ai është fitimtari dhe na ndihmon të dalim nga kurthet e armikut. Ai ju do dhe kjo është arsyeja pse Ai do t'ju mbrojë!


Folësit: Autori, fëmija (vajzë), fallxhorja, Pali

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:31 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)