STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 134 (STOP 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

134. NDAL 2


Vajza: "Shkolla e jetës pjesa e parë. Sot do shikojmë shenjën stop ose ndal!"

(tingujt e zhurmave të trafikut)

Djali: "A është i çmendur ai? Ec me shpejtësi të madhe pikërisht ku është shenja e ndalimit."

Vajza: "Ndoshta është me nxitim."

Në Bibël lexojmë për një burrë që ishte gjithashtu me nxitim. Ai ishte i paparashikueshëm. Të gjithë kishin frikë prej tij. Dhe kishte idera për të vrarë. Njerëz të pafajshëm vuajtën prej tij.

Sauli: "Do të zhdukim çdo të krishterë. Çdo person të vetëm që thotë se Jezusi është Biri i Perëndisë. Le të shkojmë në Damask."

Ai donte të arrestonte burra dhe gra. Kryeprifti i dha dritën jeshile për të vazhduar.

(tingulli i ecjes) Sauli eci edhe më shpejt. Por papritmas u ndalua.

Rreth tij shkëlqeu një dritë e shndritshme nga qielli.

Jezusi: "Saul! Saul! Pse po më përndjek?"

Sauli: "Zot, kush je ti?"

Jezusi: "Unë jam Jezusi, të cilin tip o e përndjek. Çohu. Shko në Damask dhe atje do të zbulosh se çfarë dua që të bësh."

Edhe burrat që shoqëronin Saulin e dëgjuan zërin, por nuk panë njeri. Kur Sauli u ngrit në këmbë, ai ishte i verbër. Shokët e tij e çuan në qytet.

Jezusi e ndaloi Saulin. Më pas ai e kuptoi se ishte duke ecur në rrugën e gabuar. Ai mendoi se i përkiste Zotit. Por nuk ishte e vërtetë! Pa Jezusin, ne të gjithë jemi në rrugën e gabuar. Sepse jemi në rrugën që nuk të çon në parajsë. Dhe është një rrugë e rrezikshme për të ecur. Kjo është arsyeja pse Jezusi e ndaloi Saulin dhe shumë të tjerë gjithashtu.

Vajza: "Unë skam parë kurrë ndonjë dritë."

"Shenjat e ndalimit" të Zotit kanë pamje të ndryshme për çdo person.

Djali: "Mund të jetë një aksident ose një sëmundje, për shembull. Si ishte për ju?"

"Shenja ime e ndalimit" ishte një predikim. Zoti gjithashtu i përdor njerëzit për të qenë një shenjë ndalimi për të tjerët.

Vajza: "Dhe çfarë ndodhi me Saulin më pas?"

Ai rrëfeu se ishte në rrugën e gabuar dhe më pas u lut. Pas tre ditësh, një burrë erdhi për ta vizituar.

Anania: "I dashur vëlla Saul, Zoti Jezus më dërgoi te ti që të mund të shohësh përsëri. Mbushi me Frymën e Shenjtë, e cila do të të japë forcë për udhëtimin e jetës suaj."

Pikërisht në atë moment, Sauli mundi të shihte përsëri.

Djali: "Po pastaj?"

Të krishterët që ai kishte dashur të vriste u bënë miqtë e tij më të mirë. Dhe ai i çoi shumë të tjerë te Jezusi dhe u tregoi atyre rrugën e duhur.


Folësit: Autori, vajza, djali, Sauli, Jezusi, Anania

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:26 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)