STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 135 (The schedule 3)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

135. Programi 3


(tinguj zhurme trafiku)

Djali: "Shkolla e jetës pjesa e dytë: bileta."

(tingulli i borive të fitores)

Fitorja u festua. Jo armët, por Zoti bëri që muret e qytetit të rrëzohen kur u binin borive.

Me Perëndinë në anën e tyre, izraelitët shumë shpëjt pushtuan gjithë vendin. Fituesit festuan fitoren. Por një burrë u fut fshehurazi në çadrën e tij. Ashtu si një shkelës trafiku, ai qëllimisht shkoi kundër shenjës së Zotit që thotë mos vidh.

Zoti tha: "Mos ki frikë. Qyteti është i juaji. Por ndiqni urdhrin Tim: Askush të mos marrë asgjë për vete nga placket e qytetit."

Zoti gjithmonë nënkupton atë që thotë kur urdhëron diçka. Por Akani nuk e mori seriozisht.

Akani: "Çfarë shoh nën rrënojat e Jerikos? Një pallto e mrekullueshme babilonase! Ar dhe argjend! Nuk mund ta lë aty. Askush nuk do të më shohë po ta marr atë."

Asnjë kontroll i radarit nuk i vuri re veprimet e tij, por "video kamera" e Zotit i pa të gjitha. Sytë e Perëndisë e ndoqën Akanin edhe në çadrën e tij ku ai fshehu thesarin.

Dhe pastaj qyteti tjetër do të pushtohej. Spiunët sollën lajme të mira.

Spiuni: "Jozue, Ai është një qytet i vogël. 3000 ushtarë mund ta marrin lehtësisht."

Por u kthyen të mundur. Dhe 36 burra vdiqën gjatë largimit të tyre nga qyteti. Jozueu i thirri Perëndisë.

Jozueu: "O Zot, pse ndodhi kjo? Pse nuk na ndihmove?"

Zoti iu përgjigj pyetjes së tij.

Zoti: "Ti e ke fajin. Dikush vodhi. Bëje të drejtë dhe pastaj do të të ndihmoj."

Më pas gjithçka u zbulua. Akani pranoi se kishte vjedhur.

Një njeri mëkatoi dhe të tjerët duhej të vuanin pasojat. E njëjta gjë ndodh, edhe kur dikush kalon me makinë në semafor të kuq ku godet dikë dhe e vret.

Shkelësit e trafikut duhet të paguajnë pasojat. Por ne nuk mund ta paguajmë Zotin me para. Zoti i drejtë kërkon dënimin me vdekje nga ata që nuk i binden urdhrave të Tij.

Akani vdiq me gurë në Luginën e Akorit.

Tani dëgjoni mirë! Zoti i drejtë është gjithashtu një Perëndi i dashur. Ndëshkimi që ju dhe unë meritonim u pagua nga Jezusi kur Ai vdiq në kryq. Nëse beson në Jezusin, i cili vdiq për ty dhe u ringjall, atëherë Zoti do të të grisë "biletën".


Folësit: Autori, djali, zëri i Zotit, Akani, spiuni, Jozueu

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:26 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)