STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 133 (School of life 1)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

133. Shkolla e jetës 1


Mirë se vini në shkollën e jetës! Është mirë që jeni me ne.

Vajza: "Bashkohuni me ne, është argëtuese."

(tingulli i zhurmave të rrugëve: kërcitje e gomave, boritë e makinave, zile biçikletash...)

Djalë dhe vajzë në mënyrë alternative: "Ecni drejt – Nuk ka vend për parkim – Kthesa të mprehta – Shigjeta të bardha dhe të kuqe – Ku jam? Ku duhet të shkoj? – Shenja e ndalimit – Kujdes: akull i rrëshqitshëm."

Kaq shumë shenja - dhe kaq të ndryshme nga njëra tjetra. Shenjat e komunikacionit në anë të rrugës janë shumë të rëndësishme. Ato nuk janë aty për të mos ju lejuar të ecni para ose për t'ju rënduar më shumë, por për t'ju mbrojtur dhe për t'ju çuar në destinacionin tuaj.

Në Bibël, Perëndia vendosi "shenja" për udhëtimin e jetës suaj. Ai nuk dëshiron të na rëndojë me urdhërat e Tij, por të mbrojë jetën tonë. Kushdo që u bindet rregullave të Tij, do të arrijë fundin e udhëtimit të tij.

Vajza: "Bashkohuni me ne në shkollën e jetës."

Djali: "Jam i sigurt që do e kaloni testin."

Udhëtimi nëpër jetë është emocionues.

Ka dy rrugë, por ne mund të zgjedhim vetëm njërën prej tyre. Bibla është si një hartë rrugore. Na tregon se në cilën rrugë po shkojmë.

Lexuesi: "Kaloni nëpër portën e ngushtë. Sepse porta e gjerë të çon në shkatërrim. Shumë zgjedhin të shkojnë në atë rrugë. Por porta e ngushtë dhe shtegu i drejtë të çojnë drejt jetës së përjetshme. Vetëm disa zgjedhin të ecin në këtë rrugë."

Bibla është si një shtyllë udhëzimi. Na tregon se Jezu Krishti është e vetmja Rrugë për tek Perëndia.

Lexuesi: "Jezusi thotë: Unë jam Udha, e Vërteta dhe Jeta; askush nuk vjen tek Ati përveçse nëpërmjet meje." (Gjoni 14:6)

Kur rrugëtimi i jetës sonë na çon nëpër probleme, sikur të ishim duke kaluar nëpër një tunel të errët dhe nuk mund të shohim një rrugëdalje, atëherë mund të shikojmë nga Bibla, sepse ajo është si një dritë, me anë të së cilës mund të shohim.

Dhe Zoti Jezus është mësuesi më i mirë në shkollën tonë të jetës. Ai dëshiron të ecë me ju përgjatë gjithë jetës. Pavarësisht nëse je rrëzuar dhe jashtë rrugës së duhur, ose nëse ke pësuar ndonjë aksident, Ai do të jetë me ty dhe nuk do të të lërë vetëm. Dhe Ai na ka premtuar.

Lexuesi: "Më thirr në ditën e fatkeqësisë; Unë do të të çliroj dhe ti do të më nderosh." (Psalmi 50:15)

Namazi është alternativa më e mirë emergjente. Provoje!

Ju uroj një udhëtim të mbarë në rrugëtimin tuaj të jetës.

NDAL! Do ta vazhdojmë udhëtimin në dramën e radhës.


Folësit: Autori, vajza, djali, lexuesi

© E drejta e autorit CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:25 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)