STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 052 (Without a schedule to Hawaii)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

52. Pa asnjë plan për në Hawai


A i keni parë ndonjëherë se si zogjtë shtegtarë mblidhen së bashku në telat e energjisë elektrike përpara se të fluturojnë larg? Nëse nuk e kanë idenë e udhëtimit atëherë çfarë?

Çdo vit, zogjtë shtegëtarë, dallëndyshet dhe lejlekët largohen gjatë ditës për të fluturuar në jug. Kush u thotë atyre se është koha për të paketuar valixhet? Zoti, Krijuesi, i krijuoi ata në këtë mënyrë.

Ata respektojnë udhëzimet e Tij dhe kjo u shpëton jetën.

Disa zogj fluturojnë mbi 9600 kilometra dhe kthehen në pranverë në të njëjtën fole përsëri. A nuk është kjo një mrekulli?

A e njihni zogun pushverdhw amerikan? Ai jeton në Alaskë, atje, ku akulli nuk shkrihet kurrë 100%. Pas 26 ditësh del nga veza. Boronicat dhe vemjet e majme janë ushqimi i tij i preferuar. Ai rritet sa një pëllumb dhe pendët e tij do të marrin një jeshile të artë vezulluese. Ai nuk mund të ecë shumë mirë, por mund të fluturojë. Kjo është shumë më e rëndësishme për të, pasi ai i kalon pushimet e tij dimërore në Hawai. Kjo do të thotë se ai duhet të fluturojë 88 orë pa ndaluar.

Folësi: "Për shkencëtarët, udhëtimet e tij janë një mister i madh. Para ngritjes, shëndoshet dyfish. Imagjinoni që të bëheshit dyfishi i asaj që jeni. Gjatë fluturimit të tij, i përplas krahët 250,000 herë lart e poshtë. A mund të bëni një çerek milion shtytje pa pushuar? Nëse zogjtë do të kishin një shpejtësimatës, do të tregonte se ata mund të fluturojnë 50 kilomentra në orë.
Zogu pushverdhw amerikan peshon gjithsej 300 gramë dhe djeg 0,6% të peshës së tij trupore çdo orë që fluturon. Llogaritësi thotë se me këtë konsum të lartë, ai duhet të bjerë i rraskapitur në det pothuajse 800 kilometra përpara se të arrijë në destinacionin e tij. Por kjo nuk ndodh sepse këta zogj fluturojnë në formë V-je dhe marrin kthesat në pjesën e përparme, në mënyrë që të kursejnë energjinë e tyre."

Zogu pushverdhw ndjek udhëzimet që Perëndia i dha. Pa asnjë busull dhe plan fluturimi, ai fluturon gjatë natës dhe nëpër re. Dhe edhe pse zogjtë e rinj nuk kanë qënë kurrë në Hawai, e gjejnë ishullin e vogël në mes të oqeanit të madh. Kjo nuk është rastësi. Ata ndjekin udhëzimet e mira të Perëndisë dhe këndojnë këngë falenderimi ndaj Tij.

A nuk duhet dhe ne të bëjmë të njëjtën gjë?

Udhëzimet e mira të Perëndisë për ne janë në Bibël. Kushdo që i ndjek do të arrijë në destinacionin përfundimtar.


Folësit: Autori, folësi

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:04 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)