STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 106 (End of the line 6)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

106. Fundi i rrugës 6


Hapni rrugën djatthtas – Rrugë me një drejtim – Rrugë qorre – Nuk ka parkim – Jepni përparësinë – STOP!

Pa sinjalistikën e komunikacionit, qytetet tona do të ishin rrëmujë. Pa shenjat orientuese, vendi ynë do të ishte një labirinth.

Një komb i madh endej nëpër shkretëtirë. Nuk kishte as rrugë dhe as shtigje. Por kishte një udhërrëfyes. I fshehur në një kolonë reje, Perëndia shkoi para tyre. Ai i nxori nga skllavëria në Egjipt për në tokën e premtuar.

Kush është si Zoti që udhëheq vetëm për mirë?

Kur kolona e reve ndalonte, atëherë njerëzit mund të pushonin. Kur lëvizte përsëri, i gjithë kombi lëvizte bashkë me të. Natën, ajo ishte një kolonë zjarri dhe ndriçonte natën duke e bërë m ëtë ndritshme se dritat e rrugës.

Kush është si Zoti që udhëheq vetëm për mirë?

Izraeliti: "Reja ndaloi së lëvizuri. Mund të vendosim çadrat tona këtu."

Gruaja izraelite: "Pranë Detit të Kuq. Sa mirë."

Fëmija: "A mund të shkojmë të notojmë?"

Izraeliti: "Unë, nuk shoh qartë. Kthehuni!"

Gruaja izraelite: "Kjo nuk mund të ndodhë. Ata po vijnë!"

Izraeliti: "Egjiptianët po na ndjekin! Jemi në kurth!"

Gruaja izraelite: "Moisi, pse na çove në këtë shkretëtirë të tmerrshme?"

Moisiu: "Mos kini frikë! Kush është si Zoti, Perëndia ynë? Ai do të luftojë për ne."

Papritur, një re e madhe u shfaq midis izraelitëve dhe egjiptianëve. Nga ana e armiqve ishte errësirë, por nga ana e izraelitëve ishte dritë.

Kush është si Zoti që mund të na ndihmojë në një mënyrë të tillë? Asgjë nuk është e pamundur me Të!

Moisiu kishte një shkop që ja kishte dhënë Perëndia, dhe me të rrahu Detin e Kuq (tingulli i ujit që gurgullon).

Izraeiliti: "Nje mrekulli! Shikoni atje! Pikërisht në mes të detit është një rrugë."

Gruaja izraelite: "Majtas dhe djathtas ngrihen muret e ujit. Zoti e bëri këtë për ne."

Kush është si Zoti që mund të bëjë mrekulli të tilla?

Është absolutisht e vërtetë: në mes të detit, kishte një rrugë të thatë. Të gjithë izraelitët ecën nëpër të dhe arritën në anën tjetër.

Egjiptiani i parë: "Shkoni pas tyre. Rruga nëpër det është edhe për ne."

Egjiptiani i dytë: "Hej, rrotat e karrocës kanë ngecur. Morëm fund. Zoti po lufton kundër nesh."

Këto ishin fjalët e fundit të egjiptianëve. Nga të dyja anët, muret e ujit u përplasën mbi ta. Përmbytja mbuloi të gjithë ushtrinë egjiptiane.

Izraelitët: "Shpëtuam! Shpëtuam mirë e bukur! Zoti ynë fitoi mbi armiqtë tanë një herë e përgjithmonë."

Të gëzuar, ata kënduan një këngë falënderimi ndaj Zotit.


Folësit: Autori, Izraeliti, gruaja Izraelite, fëmija, Moisiu, dy Egjiptianët

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:18 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)