STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Swedish":

Home -- Swedish -- Perform a PLAY -- 144 (Totally in love 5)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAN -- framför dem för dina vänner!
Pjäser för barn att framföra

144. Fullständigt förälskad 5


Med tungt hjärta stängde Hudson Taylor dörren. Han var tvungen att lämna sina vänner på ön Chongming Dao eftersom avundsjuka människor hade pratat illa om honom inför mandarinen. Han kunde inte fatta det.

Men Gud övergav honom aldrig. Han kan vända även det svåraste till något bra.

Han hittade ett nytt hem på Brogatan i staden Ningbo. Han berättade ivrigt om Jesus, frälsaren, för kineserna som bodde där med.

Gud hade sett till att allt gått bra. Men det bästa skulle ännu komma. Eller rättare sagt: den bästa. I grannhuset fanns en missionsskola. En lärarinna från England undervisade där. Hudson blev kär i den glada lärarinnan, och hon i honom. Hudson ville gifta sig med Maria, men han måste först erkänna en sak för henne.

H. T.: ”Maria, jag måste säga som det är. Jag är ingen rik man. När jag behöver något, ber jag Jesus om hjälp och litar på att han ska ta hand om mig. Jag har inte mycket pengar, men vill du gifta dig med mig ändå?”

Maria: ”Ja! Och då litar vi på honom tillsammans. Vi behöver inte mycket. Det bästa vi har är ju Jesus.”

Många vänner kom till bröllopet.

Gud ger varje person som älskar honom det allra bästa. Det har han lovat, och han håller sitt ord. Därför gav Hudson och Maria honom sina liv.

Hudson såg efter de sjuka och predikade. Maria undervisade barnen och berättade för många pojkar och flickor om Jesus. Och de fattiga fick mat av henne. Hudson och Maria hade alltid fullt upp. De blev så glada när kineser kom till tro på Jesus.

Varje kväll ringde kyrkklockorna och bjöd in till gudstjänst.

En avgudadyrkare som hette Ni hörde de glada sångerna och kom också dit. För första gången i sitt liv fick han höra att Jesus är den enda vägen till Gud.

Ni: ”Mr. Taylor, jag har länge sökt efter sanningen. Jesus är sanningen. Jag tror på honom. Hur länge har det engelska folket känt till sanningen?”

H. T.: ”I flera hundra år.”

Ni: ”Va? Så länge? Varför kom ingen hit tidigare och berättade för oss?”

Denna fråga satte sig verkligen i Hudsons hjärta. Han tänkte på de miljontals kineser som fortfarande inte kände till sanningen – och han arbetade ännu intensivare tills han blev mycket sjuk. Han blev tvungen att genast åka tillbaka till England för att tillfriskna.

Kan Gud förvandla en sjukdom till något bra?

Du får höra svaret i nästan avsnitt. Kom ihåg att lyssna!


Röster: Berättare, Hudson Taylor, Maria, Ni

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on April 22, 2024, at 10:37 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)