STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 144 (Totally in love 5)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

144. Напълно влюбен 5


Хъдсън Тейлър тъжно затворил вратата. Той трябвало да остави приятелите си на остров Цунг Минг, защото хората, които му завиждали, говорели лошо за него пред Върховния съд. Той не разбирал това. Но Бог не го оставил. Той може да направи добро дори и от лошото. Новият адрес на Хъдсън бил в град Нинопо. Той с радост разказвал на китайците там за Спасителя Исус.

Бог намерил решение за всичко. Но най-хубавото тепърва предстояло! Или по-добре казано, най-добрият човек бил на път. В съседство имало едно мисионерско училище. Една жена от Англия преподавала там. Хъдсън се влюбил в тази щастлива учителка, както и тя се влюбила в него. Хъдсън искал да се ожени за Мери, но преди това трябвало да ѝ изповяда нещо.

Х.Т.: „Мери, трябва да ти кажа нещо. Не съм богат човек. Когато се нуждая от нещо, тогава моля Исус да ме снабди и Му се доверявам, че се грижи за мен. Нямам много пари, но въпреки това ще се омъжиш ли за мен?”

Мери: „Да! И тогава можем да Му се доверяваме заедно. Не се нуждаем от много. Най-доброто, което имаме е Исус.”

Много техни приятели дошли на сватбата.

Бог дава на всеки, който Го обича, най-доброто. Той е обещал това и спазва обещанията си. Ето защо Хъдсън и Мери му поверили живота си.

Хъдсън се грижел за болните и проповядвал също. Мери преподавала на децата и разказвала на много момичета и момчета за Исус. Те давали храна на бедните. Хъдсън и Мери никога не оставали без работа. Те били толкова щастливи когато китайците се покайвали и започвали да вярват в Исус.

Всяка вечер звънецът ехтял, което било покана за службата. Идолопоклонникът Ни чувал веселото пеене и идвал също. За първи път в своя живот той чул, че Исус е единствения път към Бога.

Ни: „Г-н Тейлър, дълго време търсих истината. Исус е истината. Вярвам в Него. А вие в Англия от колко време знаете тази истина?”

Х.Т.: „От няколко стотин години.”

Ни: „Какво? Толкова дълго? Защо никой не е дошъл по-рано да ни каже истината?”

Този въпрос останал в ума на Хъдсън. Той мислел за милионите китайци, които все още не били чули истината – и той работел още повече докато накрая не се разболял. Тогава той непременно трябвало да се върне в Англия, за да оздравее.

Може ли Бог да направи така, че всичко да съдейства за добро, когато някой се разболее?

Този отговор ще научите в следващия разказ. Не забравяйте да го чуете!


Участници: разказвач, Хъдсън Тейлър, Мери, Ни

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 01:20 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)