STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Romanian":

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 144 (Totally in love 5)

Previous Piece -- Next Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

144. Îndrăgostit 5


Hudson Taylor a încuiat ușa cu tristețe. El era nevoit să-și părăsească prietenii de pe insula Tsung Ming pentru că niște oameni invidioși l-au vorbit de rău la Mandarin. Nu înțelegea de ce se întâmplă acest lucru. Dar Dumnezeu nu l-a lăsat la greu. El poate transforma chiar și nedreptatea în bine. Orașul Ningpo, strada Podului devenise de curând noua adresă a lui Hudson. Acolo le povestea cu bucurie chinezilor despre Domnul Isus, Mântuitorul.

Dumnezeu a făcut să fie bine. Dar cel mai bun lucru avea să vină.

În apropiere se afla o școală de misiune. Acolo preda o fată din Anglia. Hudson s-a îndragostit de învățătoarea veselă și aceasta de el. Hudson dorea să se căsătorească cu Maria, dar înainte de aceasta trebuia să îi mărturisească ceva.

H. T.: „Maria, trebuie să îți spun ceva. Nu sunt un om bogat. Atunci când am nevoie de ceva, mă rog Domnului și mă încred că El îmi poartă de grijă. Nu am mulți bani, ai dori totuși să fii soția mea?”

Maria: „Da! Și apoi ne vom încrede împreună în Domnul. Nu avem nevoie de multe. Cel bun lucru este faptul că Îl avem pe Domnul Isus.”

La nuntă au venit mulți prieteni.

Dumnezeu le oferă celor ce-L iubesc ce-i mai bun. Așa a promis, și se ține de cuvânt. Și de aceea Hudson și Maria și-au încredințat viața Lui.

Hudson se ocupa de bolnavi și predica. Maria ținea programul pentru copii și le povestea multor băieți și fete despre Domnul Isus. Iar săracilor le dădea mâncare. Hudson si Maria aveau mereu de lucru. Ei se bucurau când oameni chinezi credeau în Domnul Isus.

În fiecare seară suna un clopot care invita oamenii la slujba religioasă.

Ni, un slujitor al zeilor a auzit cântările pline de bucurie și a venit și el. A auzit pentru prima oară în viața lui despre faptul că Domnul Isus este singura cale spre Dumnezeu.

Ni: „Domnule Taylor, am căutat mult timp adevărul. Domnul Isus este Adevărul. Eu cred în El. De câtă vreme cunoașteți voi cei din Anglia adevărul?”

H. T.: „De câteva sute de ani.”

Ni: „Cum??? De atâta timp??? De ce nu ați venit mai devreme să ne spuneți și nouă?”

Această întrebare l-a măcinat pe Hudson mult timp. El se gândea la milioane de chinezi, care încă nu cunoșteau adevărul și a lucrat tot mai mult, până s-a îmbolnăvit. Atunci a trebuit să plece de urgență în Anglia pentru recuperare.

Poate Dumnezeu să facă dintr-o boală ce-i mai bun?

Despre aceasta vei afla data viitoare. Nu uita să ne asculți!


Personaje: povestitor, Hudson Taylor, Maria, Ni

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 09:15 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)