STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Swedish":

Home -- Swedish -- Perform a PLAY -- 073 (Shock in the classroom 1)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAN -- framför dem för dina vänner!
Pjäser för barn att framföra

73. Chock i klassrummet 1


Semestern var över. Trist! Men skolåret skulle inte bli tråkigt. Eleverna i Oak Tree-skolan stod tillsammans i små grupper. De var lite gammaldags klädda, men det är inte så konstigt, för det här var ett tag sedan. Men de var ganska kaxiga. Särskillt Jim. Och vad han än sa, hängde de andra på.

Jim: ”Jag har en idé! När den nya läraren kommer och tror att han är något, så är det för att han kommer att vara borta på nolltid. Vi har redan jagat bort tre och den här läraren kommer inte att vara länge heller.”

1:a skolflickan: ”Ingen står ut med oss, även om vi är sååå lydiga och villiga att lära oss.” (alla fnissar och skrattar)

2:a skolflickan: ”Här kommer han. Skynda, in i klassrummet!”

1:a skolflickan: ”Hur hamnade han på vår skola, förresten?”

2:a skolflickan: ”Rektorn sa att Gud sände hit honom.”

Jim: ”Och vi ska få honom att dra härifrån igen.” (alla skrattar)

(ljud av en skolringklocka)

Skolklockan ringde. Jim och hans vänner satte sig längst bak. Nyfikna väntade de på att se vad som skulle hända härnäst. Läraren kom in i klassrummet.

Han var trevlig när han tittade runt på eleverna.

Läraren: ”God morgon, pojkar och flickor. Vi kommer att få ett bra skolår tillsammans. Om det ska bli så behöver vi en bra start idag. Stå upp, är ni snälla, så ska vi be.”

Be? Eleverna var förbluffade. Jim var så chockad att han reste sig upp utan att tänka på det och knäppte sina händer.

Läraren: ”Herre Jesus, hjälp oss att samarbeta väl och komma överens detta skolåret. Tack för varje elev, och jag ber att var och en ska lära känna dig, för du älskar var och en. Amen.”

Eleverna förstod inte vad det betydde. Men hans bön trängde in i deras hjärtan. Läraren ville att de skulle lära känna Jesus för att Jesus älskade dem. De hade aldrig hört något liknande innan. Men de fick inte mycket tid att tänka på det. De hade knappt hämtat sig från den första chocken, när den andra kom. Jag ska berätta vad som hände sedan i det följande dramat.


Röster: Berättaren, Jim, två skolflickor, läraren

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on April 10, 2024, at 09:08 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)