STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 010 (A Christmas quiz)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

10. Kuic Krishtlindjeje


Sot do të fillojmë me kuizin për Krishtlindje që ju premtuam herën e kaluar.

Fëmija: "Shpresoj ti gjej të gjitha përgjigjet!"

Edhe unë, shpresoj që po!

Krishtlindja është një festë ditëlindjeje - ditëlindja e Zotit Jezus. Çdo vit njerëzit festojnë ditëlindjen e tij në mbarë botën. Edhe unë gjithashtu. Jam shumë i lumtur që lindi Shpëtimtari i botës.

Kur Jezusi lindi 2000 vjet më parë, një engjëll erdhi në mes të natës.

"Mos kini frikë!" u tha engjëlli barinjve që po ruanin delet e tyre. "Kam një lajm të mirë. Gëzohuni! Shpëtimtari ka lindur në qytetin e Davidit; Ai është Mesia, Jezu Krishti, Zoti. Do ta gjeni foshnjën e mbështjellë me pelena dhe të shtrirë në një grazhd."

Papritur u shfaqën shumë engjëj të cilët thoshin: "Lavdi Zotit! Shpëtimtari lindi!"

Zoti i do shumë njerëzit, dhe Ai të do edhe ty gjithashtu!

Tani do të fillojmë me kuizin e Krishtlindjes. A jeni gati? Do ju jap dy alternativa për çdo pyetje, por vetëm njëra është e saktë.

Shkruani përgjigjen e saktë. Le të fillojmë!

1. Ku lindi Jezusi? Në Betlehem apo në Kairo?

2. Si e ka emrin nëna e Jezusit? Sara apo Maria?

3. Çfarë pune bënte Jozefi? Elektiçist ap marangoz?

4. Kë njoftuan ëngjëjt për lindjen e Shpëtimtarit? Barinjtë apo Herodin?

Mund të na i dërgoni përgjigjet me email. Ose nëse më shkruani mua, mos harroni të më dërgoni adresën dhe moshën tuaj, dhe shumë shpejt do të merrni përgjigje.

Fëmija: "Sa qejf! Do i nis që tani!"

Një këshillë: nëse keni Bibël, lexoni Luka kapitulli 2, historinë e plotë të lindjes së Jezusit dhe aty do të gjeni dhe përgjigjet e sakta.


Folësit: Autori, fëmija

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 11:55 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)